Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowa pieczeń rzymska z mięsa mielonego z indyka. Pyszne danie zarówno na ciepło do obiadu jak i na zimno na kanapkę.
Foremki do pieczenia ,piekarnik ,miska
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1902
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 28
Polecam.
Odsłon: 732
Pyszna, pełna szynki, pieczarek, papryki, cebuli i sera, chrupiąca pizza na c...
Odsłon: 1902
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 28
Polecam.
Odsłon: 732
Składniki
Na maśle i oleju szklimy pokrojony półplasterki por oraz posiekany czosnek. W tym czasie w naczyniu mieszamy mięso z chrzanem, jajkami surowymi, bułką tarką, sosem sojowym, papryką słodką, solą i pieprzem.
Zawartość patelni mielimy z pęczkiem natki pietruszki na jednolitą masę. Możemy to zrobić za pomocą maszynki do mielenia mięsa lub użyć blendera. Dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy.
Do pieczeni użyłem dwóch foremek aluminiowych 24x10cm które smaruje olejem i wysypuje bułką tartą. Wypełniam farszem dolną część foremki, następnie na środku układam 3 jajka ugotowane na twardo i wypełniam farszem na końcu robiąc małą górkę. Tak samo robię z drugą foremką.
Tak przygotowane foremki smaruję musztardą i posypuje kminem rzymskim. Po jednej łyżeczce musztardy i kminu na każdą foremkę. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku ustawionym na funkcje góra-dół w temperaturze 180°C przez 45 minut. Po tym czasie pieczeń jest już gotowa możemy ją spożywać na gorąco lub na zimno. Smacznego…..