Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra, wielkanocna pieczeń, zarówno na ciepło, jak i na zimno do kanapek.
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 32
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5682
Polecam.
Odsłon: 1104
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 156
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 454
Syta jesienna zupa.
Odsłon: 32
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 5682
Polecam.
Odsłon: 1104
Coś pysznego. Polecam.
Odsłon: 156
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 454
Składniki
Mięso wymieszać ja jajkiem, bułką tartą, 3 łyżkami wody, cebulką oraz majerankiem i pieprzem do smaku. Połowę masy rozsmarować w natłuszczonej formie keksowej. Na tym ułożyć jajka na twardo. Przykryć resztą masy mięsnej. Polać łyżką stopionego smalcu i piec 45 minut w temperaturze 200°C. W trakcie polewać resztą smalcu. Kostkę rosołową rozrobić w 3 łyżkach gorącej wody. Polać gotową pieczeń. Odstawić jeszcze na 5-10 min do piekarnika. Gotową ostudzić. Wyjąć z formy podawać udekorowaną grzybkami i marynowaną papryką.