Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń rzymska z niespodzianką

Pieczeń rzymska z niespodzianką

Autor:

Przepisów i artykułów: 260 Ocena: 2535

Dodano:

Odsłon: 3682

Szybko ją przygotujesz, każdy będzie prosił o dokładkę. Zapraszam na film na mój kanał na Youtube

Składniki

  • mięso mielone 650 g
  • słodka papryka 0.5 łyżeczki
  • szczypta ostrej papryki
  • przyprawa śródziemnomorska 0.5 łyżeczki
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • ząbek czosnku 1 szt
  • bułka tarta 2 łyzki
  • sól
  • 1 jajko
  • woda 1 łyzka
  • Na farsz
  • kalafior ugotowany 200 g
  • garść pietruszki
  • sól, pieprz do smaku
  • 50 g sera parmezano
  • ser żółty gołda 6 plasterków
  • dodatkowo bułka tarta do podsypania na papier aluminiowy
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pieczeń rzymska z niespodzianką

Przygotowanie

  1. Mięso mielone połączyć z przyprawami. Kalafiora rozdrobnić z posiekaną pietruszka i utartym parmezano, doprawić sola i pieprzem. Piekarnik nagrzać do 190 stopni. Na brytfance wyłożyć papier do pieczenia, następnie położyć folię aluminiową ,podsypać bułką tartą następnie wyłożyć nasze mięso , rozpłaszczyć na prostokąt, następnie ułożyć na całości serek na to farsz. zwijamy w rulon i dobrze zawijamy w folię aluminiową jak cukierek. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 190 stopni przez 70 minut. Po upieczeniu od razu ściągnąć folię aluminiową. Odstawić do ostygnięcia przed krojeniem w przeciwnym razie pieczeń na się rozwali.
    Zapraszam do obejrzenia filmu ,krok po kroku jak robiłam .

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń