Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń wieprzowa z ryżem i mieszanką keksową

Pieczeń wieprzowa z ryżem i mieszanką keksową

Autor:

Przepisów i artykułów: 330 Ocena: 2693

Dodano:

Odsłon: 1652

Pieczeń wieprzowa z ryżem i mieszanką keksową to świetna propozycja na świąteczny stół. Polecam wypróbowanie przepisu.

Składniki

  • 1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
  • 100 g ryżu,
  • 150 g mieszanki keksowej,
  • 2 jajka,
  • 4 łyżki kaszy manny,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
  • szczypta kurkumy.
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczeń wieprzowa z ryżem i mieszanką keksową

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy do miękkości. Studzimy. Do mielonego mięsa dodajemy przyprawy, jajka, kaszę manną i ostudzony ryż. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy mieszankę keksową i ponownie mieszamy.


    Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę. Wierzch możemy posypać czarnuszką.



    Pieczemy 1 godzinę 10 minut w 180 stopniach.

    Pieczeń podajemy na ciepło lub zimno.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń