Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co przygotować na wykwintny albo świąteczny obiad? Pieczeń wołowa to dobra odpowiedź!
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 789
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15190
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1853
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 789
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15190
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1853
Składniki
Obrane z błon umyte i wysuszone mięso skrop octem z pomocą pędzelka. Posól i popieprz z każdej strony. Ułóż w naczyniu żaroodpornym.
W osobnej miseczce przygotuj marynatę. Olej wymieszaj z papryką słodką, ostrą i ziołami prowansalskimi. Dodaj odrobinę soli i pieprzu, ale nie za dużo, bo mięso jest już natarte. Cebulę pokrój w plastry.
Polej ją mięso, ułóż plasterki cebuli, obkładając dobrze z każdej strony. Przykryj i odstaw do schłodzenia na całą noc, a najlepiej na 2 dni. Od czasu do czasu obróć wołowinę na drugą stronę.
Z wyjętego mięsa z lodówki usuń cebulę. Pozostaw je na czas, w którym uzyska temperaturę pokojową. Następnie pokrój masło na kawałki i obłóż nim wołowinę z każdej strony. Rozgrzej piekarnik do 160 stopni Celsjusza i piecz około 90 minut. Pieczeń wołowa musi kilka minut odpocząć przed krojeniem, dlatego zostaw je pod przykryciem poza piekarnikiem.