Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta pieczen wolowa jest jednym z klasyków kuchni. Na cieplo wraz z dodatkami jest doskonalym daniem na obiad, na zimno jest nieodzownym skladnikiem bufetów jak i wysmienitych kanapek. Stopien smazenia to juz kwestia smaku - jedni wola calkiem krwista, inni którys z rodzajów medium, niektórzy preferuja dobrze wypieczona. Mój przepis jest na bardzo soczysta pieczen - medium rare.
Podsmazyc wolowine na patelni ze wszystkich stron na masle klarowanym i oliwie z oliwek.
Wylozyc blache do pieczenia ziolami, zmiazdzonymi zabkami czosnku, polówkami szalotek i skórkami cytryny i pomaranczy.
Obsmazone mieso natrzec sola, pieprzem i skropic odrobina
oliwy z oliwek.
Piec w temp. 120° C przez ok. 30-45 minut. Czesto sprawdzac temperature rdzenia pieczeni, nie powinna byc wyzsza niz 52-54° C jesli chcemy osiagnac medium rare. Jesli chcemy mieso bardziej wypieczone, temperatura powinna byc odpowiednio wyzsza.
Po upieczeniu poczekac kilka minut zanim zaczniemy kroic.
Podawac np. z remulada i smazonymi ziemniakami.
Przepis na domowa remulade:
https://smaker.pl/przepis-domowa-remulada,169607,konhambos.html
Delikatna polędwica na aromatycznej grzybowej kaszy jest idealna propozycja n...
Odsłon: 916
Jest to danie, które podaję na święta lub Sylwestra organizowanego dla przyja...
Odsłon: 678
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 115
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2420
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 115
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 2420
Składniki
Podsmazyc wolowine na patelni ze wszystkich stron na masle klarowanym i oliwie z oliwek.
Wylozyc blache do pieczenia ziolami, zmiazdzonymi zabkami czosnku, polówkami szalotek i skórkami cytryny i pomaranczy. Obsmazone mieso natrzec sola, pieprzem i skropic odrobina oliwy z oliwek. Piec w temp. 120° C przez ok. 30-45 minut. Czesto sprawdzac temperature rdzenia pieczeni, nie powinna byc wyzsza niz 52-54° C jesli chcemy osiagnac medium rare. Jesli chcemy mieso bardziej wypieczone, temperatura powinna byc odpowiednio wyzsza. Po upieczeniu poczekac kilka minut zanim zaczniemy kroic.
Podawac np. z remulada i smazonymi ziemniakami. Przepis na domowa remulade: https://smaker.pl/przepis-domowa-remulada,169607,konhambos.html
Przepisy Dania główne
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Dania główne
Krokiety z twarogiem, boczkiem i pieczarkami
Dania główne
Spanakopita, czyli grecka aromatyczna zapiekanka
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Przedstawiam wam kolejny przepis na cukinię faszerowaną. Należy do moich ulub...
Odsłon: 115
Risotto ze szparagami
To kremowe i pożywne risotto ze szparagami stanowi doskonały samodzielny posi...
Odsłon: 125