Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta pieczen wolowa jest jednym z klasyków kuchni. Na cieplo wraz z dodatkami jest doskonalym daniem na obiad, na zimno jest nieodzownym skladnikiem bufetów jak i wysmienitych kanapek. Stopien smazenia to juz kwestia smaku - jedni wola calkiem krwista, inni którys z rodzajów medium, niektórzy preferuja dobrze wypieczona. Mój przepis jest na bardzo soczysta pieczen - medium rare.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 917
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2817
Składniki
Podsmazyc wolowine na patelni ze wszystkich stron na masle klarowanym i oliwie z oliwek.
Wylozyc blache do pieczenia ziolami, zmiazdzonymi zabkami czosnku, polówkami szalotek i skórkami cytryny i pomaranczy. Obsmazone mieso natrzec sola, pieprzem i skropic odrobina oliwy z oliwek. Piec w temp. 120° C przez ok. 30-45 minut. Czesto sprawdzac temperature rdzenia pieczeni, nie powinna byc wyzsza niz 52-54° C jesli chcemy osiagnac medium rare. Jesli chcemy mieso bardziej wypieczone, temperatura powinna byc odpowiednio wyzsza. Po upieczeniu poczekac kilka minut zanim zaczniemy kroic.
Podawac np. z remulada i smazonymi ziemniakami. Przepis na domowa remulade: https://smaker.pl/przepis-domowa-remulada,169607,konhambos.html