Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń wołowa na papryce"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 55
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 145
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 718
Składniki
Polędwicę wyjąć z lodówki godzinę przed m. Sól wymieszać z pieprzem, przepuszczonym przez praskę czosnkiem i rozmarynem. Mięso natrzeć oliwą i równomiernie otoczyć przyprawami, włożyć do wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego z pokrywą.
Polędwicę piec w temperaturze 200oC około 90 minut, obracając i podlewając wrzątkiem lub sosem. Kwadrans przed końcem pieczenia polać winem.
Umytą i pozbawioną nasion paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skóry pokroić w kostkę. Cebulę posiekać. Warzywa zeszklić na oliwie, doprawić solą i pieprzem. Podawać z plastrami polędwicy.
ok. 135 minut
Duszone warzywa warto doprawić ząbkiem czosnku i suszonym tymiankiem lub szczyptą wędzonej papryki oraz chili.Źródło: Twoje Imperium