Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z farszem w trzech kolorach"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 210
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 210
Składniki
W misce mieszam mięso, odciśniętą z mleka bułkę, posiekane cebulę i natkę pietruszki. Wbijam jajko, przyprawiam papryką, solą i pieprzem. Mieszam, aż powstanie gładka masa, wstawiam ją do lodówki.
Na suchej patelni odparowuję szpinak. Dodaję zmiażdżony czosnek, przyprawiam gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Studzę.
Masę mięsną rozkładam na papierze do pieczenia, formując prostokąt (grubość ok. 2 cm). Na środku rozkładam szpinak, osączone, przekrojone pomidory i rozdrobnioną fetę. Robię roladę, owijając ją papierem do pieczenia i podwijając pod spód boki.
Roladę wkładam do naczynia żaroodpornego. Piekę ok. 50 min w temp. 180°C. 15 min przed końcem odwijam papier i rumienię wierzch.
75 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 7-8 porcji
<strong> Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego</strong>Źródło: Kobieta i życie