Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do drugiego dania.
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5802
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 320
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13394
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2670
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5802
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 320
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13394
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2670
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, zmielić, wbić jajko i dokładnie wymieszać z resztą składników i odłożyć. Wykonanie nadzienia i składanie pieczeni: Szpinak włożyć do rondelka, odparować z wody, dodać masło, różyczki brokułu i pokrojoną w paseczki paprykę. Przyprawić do smaku solą i podsmażyć przez kilka minut co jakiś czas mieszając. Podłużna foremkę posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę mięsa, zrobić wgłębieni i nałożyć przygotowane nadzienie. Przykryć resztą mięsa, poklepać dłonią nawilżoną w wodzie. Piec około godziny w temperaturze 180-190 stopni. Po upieczeniu pokroić w grubsze plastry i podawać do obiadu lub na przystawkę z dodatkiem chrzanu.