Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do drugiego dania.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 929
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 332
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 21485
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 929
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 332
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 21485
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, zmielić, wbić jajko i dokładnie wymieszać z resztą składników i odłożyć. Wykonanie nadzienia i składanie pieczeni: Szpinak włożyć do rondelka, odparować z wody, dodać masło, różyczki brokułu i pokrojoną w paseczki paprykę. Przyprawić do smaku solą i podsmażyć przez kilka minut co jakiś czas mieszając. Podłużna foremkę posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę mięsa, zrobić wgłębieni i nałożyć przygotowane nadzienie. Przykryć resztą mięsa, poklepać dłonią nawilżoną w wodzie. Piec około godziny w temperaturze 180-190 stopni. Po upieczeniu pokroić w grubsze plastry i podawać do obiadu lub na przystawkę z dodatkiem chrzanu.