Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały dodatek do drugiego dania.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102930
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2000
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5860
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5857
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 102930
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2000
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5860
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5857
Składniki
Wykonanie: Mięso opłukać, zmielić, wbić jajko i dokładnie wymieszać z resztą składników i odłożyć. Wykonanie nadzienia i składanie pieczeni: Szpinak włożyć do rondelka, odparować z wody, dodać masło, różyczki brokułu i pokrojoną w paseczki paprykę. Przyprawić do smaku solą i podsmażyć przez kilka minut co jakiś czas mieszając. Podłużna foremkę posmarować tłuszczem, wyłożyć połowę mięsa, zrobić wgłębieni i nałożyć przygotowane nadzienie. Przykryć resztą mięsa, poklepać dłonią nawilżoną w wodzie. Piec około godziny w temperaturze 180-190 stopni. Po upieczeniu pokroić w grubsze plastry i podawać do obiadu lub na przystawkę z dodatkiem chrzanu.