Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i soczysta pierś pieczona z indyka z sosem pieczeniowym ciemnym ziemniakami i buraczkami to pyszna propozycja na obiad .
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 945
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 945
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 90
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2148
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4169
Składniki
Fileta z indyka opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym. Przyprawy wymieszaj z oliwą natrzyj pierś z każdej strony i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Pierś wstaw do nagrzanej do 180 st. frytkownicy beztłuszczowej, lub włóż do rękawa do pieczenia i włóż do nagrzanego piekarnika do 180 st. i piec około 45-50 minut .
Ziemniaki ugotuj, sos przygotuj według przepisu na opakowaniu. Pierś pokrój w plastry i podaj z ugotowanymi ziemniakami, buraczkami oraz dodatkiem sosu pieczeniowego. Polecam.