Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i soczysta pierś pieczona z indyka z sosem pieczeniowym ciemnym ziemniakami i buraczkami to pyszna propozycja na obiad .
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34598
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 99
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5658
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 949
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 245
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 34598
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 99
Składniki
Fileta z indyka opłukaj, osusz ręcznikiem papierowym. Przyprawy wymieszaj z oliwą natrzyj pierś z każdej strony i wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.
Pierś wstaw do nagrzanej do 180 st. frytkownicy beztłuszczowej, lub włóż do rękawa do pieczenia i włóż do nagrzanego piekarnika do 180 st. i piec około 45-50 minut .
Ziemniaki ugotuj, sos przygotuj według przepisu na opakowaniu. Pierś pokrój w plastry i podaj z ugotowanymi ziemniakami, buraczkami oraz dodatkiem sosu pieczeniowego. Polecam.