Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka a do tego smaczna pieczeń jajeczna z dodatkiem pieczarek. W sam raz sprawdzi się na święta Wielkanocne. Można dodać do niej swoje ulubione dodatki - ser żółty, koperek, szczypiorek. Dobrze smakuje na ciepło jako dodatek do obiadu oraz na zimno jako przystawka. Najlepiej smakuje z sosem chrzanowym lub koperkowym.
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 23
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6788
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 236
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 185
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 435
Bardzo prosty pomysł na kolację, gdzie główną rolę gra marchewka. Zapiekana p...
Odsłon: 23
Doskonałe na rodzinny obiad.
Odsłon: 6788
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 236
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 185
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 435
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i razem z obraną cebulą drobno kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości tłuszczu. Ugotowane na twardo jajka studzimy i obieramy. Podsmażone pieczarki z cebulką oraz ugotowane jajka blendujemy lub przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa.
W misce mieszamy starty żółty ser, lekko namoczoną bułkę tartą, oraz starte jajka i podsmażone oraz przestudzone pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Jeżeli smakowo nam odpowiada to dodajemy surowe jajka. Na końcu dodajemy posiekany koperek i wszystko delikatnie mieszamy. Masę wlewamy do foremki i wstawiamy do nagrzanego do temp 180 st. piekarnika i pieczemy około 40 min. Jeżeli nie macie silikonowej foremki to polecam wyłożyć foremkę folią aluminiową - łatwiej wtedy wyjąć całość po upieczeniu. Smacznego!