Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z jajem i białą kiełbasą

Przepis dnia 2018-03-31
Pieczeń z jajem i białą kiełbasą

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1291

Dodano:

Odsłon: 2037

Pieczeń z jajkiem i kiełbaska białą w roli głównej. prosta, szybka do zrobienia, i jaka dobra. Polecam na Wielkanoc bo każdy sobie z nią poradzi. Można użyć mięsa mielonego gotowego. Pamiętajcie tylko żeby nie gotować jajek za długo, i nie trzymać ich w zimnej wodzie bo potem będą miały czarną obwódkę.

Składniki

  • 30 dkg mięsa od łopatki
  • 1 pierś z kurczaka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 kiełbaski białe cienkie
  • 3 jajka
  • 1 bułka czerstwa
  • 2/3 szklanki mleka
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso od łopatki i pierś z kurczaka mielę razem z cebulą i czosnkiem. Przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, majeranek, paprykę słodką. Bułkę namaczam w mleku i mocno odciskam, dodaję do mięsa. Całość dokładnie wyrabiam. Jajka gotuję na twardo i obieram. Foremkę aluminiową smaruję tłuszczem i wysypuję bułką tartą. układam 1/3 mięsa, dodaję kiełbaski w dwóch rzędach, dodaję kolejne 1/3 mięsa, układam jajka i przykrywam je ostatnią porcją mięsa. Pieczeń wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 170 stopni góra dół 45 minut. Można jeść na ciepło i na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń