Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z karkówki.

Pieczeń z karkówki.

Autor:

Przepisów i artykułów: 79 Ocena: 1249

Dodano:

Odsłon: 4470

Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Karkówkę umyć i ponacinać do połowy na plastry o grubości 3 cm, tak aby nie naruszyć podstawy pieczeni.
    Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego.
    Majonez, musztardę, czosnek pokrojony w plastry wymieszać z przyprawami.
    Gotową marynatą natrzeć mięso.
    Natartą karkówkę odstawić przykrytą do lodówki na 24 godziny.

  2. Karkówkę pieczemy od zimnego piekarnika przez 2 godziny w temperaturze 150 stopni pod przykryciem.
    Po upływie 2 godzin odkrywamy naczynie i pieczemy kolejne 15-20 minut.
    Po upływie tego czasu pieczeń jest gotowa.
    Wystarczy tylko pokroić i cieszyć się smakiem.
    A na drugi dzień idealnie nadaje się na kanapki.
    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń