Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 26
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 26
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Karkówkę umyć i ponacinać do połowy na plastry o grubości 3 cm, tak aby nie naruszyć podstawy pieczeni. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Majonez, musztardę, czosnek pokrojony w plastry wymieszać z przyprawami. Gotową marynatą natrzeć mięso. Natartą karkówkę odstawić przykrytą do lodówki na 24 godziny.
Karkówkę pieczemy od zimnego piekarnika przez 2 godziny w temperaturze 150 stopni pod przykryciem. Po upływie 2 godzin odkrywamy naczynie i pieczemy kolejne 15-20 minut. Po upływie tego czasu pieczeń jest gotowa. Wystarczy tylko pokroić i cieszyć się smakiem. A na drugi dzień idealnie nadaje się na kanapki. Smacznego !!!