Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5563
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8840
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7766
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5334
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5563
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8840
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7766
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5334
Składniki
Karkówkę umyć i ponacinać do połowy na plastry o grubości 3 cm, tak aby nie naruszyć podstawy pieczeni. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Majonez, musztardę, czosnek pokrojony w plastry wymieszać z przyprawami. Gotową marynatą natrzeć mięso. Natartą karkówkę odstawić przykrytą do lodówki na 24 godziny.
Karkówkę pieczemy od zimnego piekarnika przez 2 godziny w temperaturze 150 stopni pod przykryciem. Po upływie 2 godzin odkrywamy naczynie i pieczemy kolejne 15-20 minut. Po upływie tego czasu pieczeń jest gotowa. Wystarczy tylko pokroić i cieszyć się smakiem. A na drugi dzień idealnie nadaje się na kanapki. Smacznego !!!