Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 122
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 676
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4466
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 122
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące la...
Odsłon: 676
Kolejne słoiczki maszerują do spiżarni. To stary przepis mojej Teściowej. Te...
Odsłon: 4466
Składniki
Karkówkę umyć i ponacinać do połowy na plastry o grubości 3 cm, tak aby nie naruszyć podstawy pieczeni. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Majonez, musztardę, czosnek pokrojony w plastry wymieszać z przyprawami. Gotową marynatą natrzeć mięso. Natartą karkówkę odstawić przykrytą do lodówki na 24 godziny.
Karkówkę pieczemy od zimnego piekarnika przez 2 godziny w temperaturze 150 stopni pod przykryciem. Po upływie 2 godzin odkrywamy naczynie i pieczemy kolejne 15-20 minut. Po upływie tego czasu pieczeń jest gotowa. Wystarczy tylko pokroić i cieszyć się smakiem. A na drugi dzień idealnie nadaje się na kanapki. Smacznego !!!