Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 580
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1234
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4898
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 580
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1234
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4898
Składniki
Karkówkę umyć i ponacinać do połowy na plastry o grubości 3 cm, tak aby nie naruszyć podstawy pieczeni. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Majonez, musztardę, czosnek pokrojony w plastry wymieszać z przyprawami. Gotową marynatą natrzeć mięso. Natartą karkówkę odstawić przykrytą do lodówki na 24 godziny.
Karkówkę pieczemy od zimnego piekarnika przez 2 godziny w temperaturze 150 stopni pod przykryciem. Po upływie 2 godzin odkrywamy naczynie i pieczemy kolejne 15-20 minut. Po upływie tego czasu pieczeń jest gotowa. Wystarczy tylko pokroić i cieszyć się smakiem. A na drugi dzień idealnie nadaje się na kanapki. Smacznego !!!