Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna pieczeń.Bardzo oryginalny smak dzięki sporej ilości jabłek , ciekawy wygląd. Domownicy i goście będą zachwyceni. Zimną pieczeń można wykorzystać na kanapki.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424836
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 736
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424836
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10661
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336938
Składniki
Mięso doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem staropolskim. Cebule grubo siekamy i podsmażamy na maśle. Jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę. Do mięsa dodajemy jajka, cebulę i jabłko. Wszystko dokładnie mieszamy. Keksówkę 22 X 9 cm odrobinę natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Na spód foremki wykładamy część masy mięsnej, a na niej układamy kaszankę pozbawioną jelita. Odrobinę dociskamy, po bokach układamy gałązki koperku i przykrywamy pozostałą częścią mięsa. Wierzch wyrównujemy, posypujemy bułką tartą i siemieniem lnianym. Pieczeń wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 60 minut.