Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna pieczeń.Bardzo oryginalny smak dzięki sporej ilości jabłek , ciekawy wygląd. Domownicy i goście będą zachwyceni. Zimną pieczeń można wykorzystać na kanapki.
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4578
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15344
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 247
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2679
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4767
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4578
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15344
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 247
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2679
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4767
Składniki
Mięso doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem staropolskim. Cebule grubo siekamy i podsmażamy na maśle. Jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę. Do mięsa dodajemy jajka, cebulę i jabłko. Wszystko dokładnie mieszamy. Keksówkę 22 X 9 cm odrobinę natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Na spód foremki wykładamy część masy mięsnej, a na niej układamy kaszankę pozbawioną jelita. Odrobinę dociskamy, po bokach układamy gałązki koperku i przykrywamy pozostałą częścią mięsa. Wierzch wyrównujemy, posypujemy bułką tartą i siemieniem lnianym. Pieczeń wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 60 minut.