Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna pieczeń.Bardzo oryginalny smak dzięki sporej ilości jabłek , ciekawy wygląd. Domownicy i goście będą zachwyceni. Zimną pieczeń można wykorzystać na kanapki.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 320
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2462
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 320
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 147
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2462
Składniki
Mięso doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem staropolskim. Cebule grubo siekamy i podsmażamy na maśle. Jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę. Do mięsa dodajemy jajka, cebulę i jabłko. Wszystko dokładnie mieszamy. Keksówkę 22 X 9 cm odrobinę natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Na spód foremki wykładamy część masy mięsnej, a na niej układamy kaszankę pozbawioną jelita. Odrobinę dociskamy, po bokach układamy gałązki koperku i przykrywamy pozostałą częścią mięsa. Wierzch wyrównujemy, posypujemy bułką tartą i siemieniem lnianym. Pieczeń wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 60 minut.