Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczeń z kaszanką

Pieczeń z kaszanką

Autor:

Przepisów i artykułów: 584 Ocena: 10522

Dodano:

Odsłon: 4405

Efektowna pieczeń.Bardzo oryginalny smak dzięki sporej ilości jabłek , ciekawy wygląd. Domownicy i goście będą zachwyceni. Zimną pieczeń można wykorzystać na kanapki.

Składniki

  • kaszanka 480 g
  • zmielone mięso drobiowe 600 g
  • 2 spore czerwone cebule
  • 1 spore jabłko
  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła
  • sól i pieprz
  • czosnek staropolski
  • bułka tarta+ siemię lniane
  • kilka gałązek koperku
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem staropolskim.
    Cebule grubo siekamy i podsmażamy na maśle.
    Jabłko obieramy i kroimy w drobną kostkę.
    Do mięsa dodajemy jajka, cebulę i jabłko.
    Wszystko dokładnie mieszamy.

    Keksówkę 22 X 9 cm odrobinę natłuszczamy i posypujemy bułką tartą. Na spód foremki wykładamy część masy mięsnej, a na niej układamy kaszankę pozbawioną jelita. Odrobinę dociskamy, po bokach układamy gałązki koperku i przykrywamy pozostałą częścią mięsa. Wierzch wyrównujemy, posypujemy bułką tartą i siemieniem lnianym.

    Pieczeń wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 60 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 23 lutego 2018 Super polaczenie... i to jablko! Musi byc pyszne.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń