Dania główne Przepis na:
pieczen z miesa mielonego a`la ZAJAC,czyli Falscher Hase

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3092
Dodano: 13.04.2014
Odsłon: 6644
Składniki
- mieso mielone wieprzowo-wolowe ok 60 dag
- pieczarki ok 70 dag
- 2 srednie cebule
- jajka 6 sztuk
- 1 bulka
- 1 sredni peczek zielonej pietruszki
- Kucharek, pieprz czarny
- slodka papryka w proszku, galka muszkatalowa
- 2 lyzeczki musztardy.
- olej do smazenia
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Pieczarki obieramy, myjemy i trzemy na grubych oczkach. Cebulke drobno kroimy. Razem z pieczarkami i dodatkiem Kucharka smazymy na oleju az do odparowania sosu. Nastepnie przestudzamy.
-
Gotujemy 5 jajek na twardo, studzimy i obieramy.
Bulke namaczamy w wodzie, nastepnie odciskamy w rekach.
natke pietruszki dokladnie myjemy i drobno siekamy. -
Mieso laczymy z usmazona cebulka z pieczarkami, bulka, natka pietruszki, 2 lyzeczkami musztardy. Dodajemy jeszcze odrobine soli do smaku, sporo pieprzu czarnego, troche galki muszkatalowej, sporo papryki. dokladnie mieszamy.
-
Podluzna forme (o dlug. 25 cm) smarujemy olejem. na dno nakladamy mieso. Nastepnie ukladamy jaja i przykrywamy je reszta miesa. Pieczemy w piekarniku 200 st.C okolo 40 minut.
-
Bardzo smaczne i w rzeczywistosci bardzo przypomina smak miesa zajeczego. Super.
Komentarze do przepisu (0)