Do góry

Dania główne Przepis na:

pieczen z miesa mielonego a`la ZAJAC,czyli Falscher Hase

pieczen z miesa mielonego a`la ZAJAC,czyli Falscher Hase

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3092

Dodano:

Odsłon: 6644

bardzo smaczne na zimno i na goraco, jako obiad lub jako kolacja. bardzo przypomina smak zajeczego miesa, nieslychane :-)) tak oto swinka przemienila sie w zajaca...............

Składniki

  • mieso mielone wieprzowo-wolowe ok 60 dag
  • pieczarki ok 70 dag
  • 2 srednie cebule
  • jajka 6 sztuk
  • 1 bulka
  • 1 sredni peczek zielonej pietruszki
  • Kucharek, pieprz czarny
  • slodka papryka w proszku, galka muszkatalowa
  • 2 lyzeczki musztardy.
  • olej do smazenia
3-4 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy, myjemy i trzemy na grubych oczkach. Cebulke drobno kroimy. Razem z pieczarkami i dodatkiem Kucharka smazymy na oleju az do odparowania sosu. Nastepnie przestudzamy.

  2. Gotujemy 5 jajek na twardo, studzimy i obieramy.
    Bulke namaczamy w wodzie, nastepnie odciskamy w rekach.
    natke pietruszki dokladnie myjemy i drobno siekamy.

  3. Mieso laczymy z usmazona cebulka z pieczarkami, bulka, natka pietruszki, 2 lyzeczkami musztardy. Dodajemy jeszcze odrobine soli do smaku, sporo pieprzu czarnego, troche galki muszkatalowej, sporo papryki. dokladnie mieszamy.

  4. Podluzna forme (o dlug. 25 cm) smarujemy olejem. na dno nakladamy mieso. Nastepnie ukladamy jaja i przykrywamy je reszta miesa. Pieczemy w piekarniku 200 st.C okolo 40 minut.

  5. Bardzo smaczne i w rzeczywistosci bardzo przypomina smak miesa zajeczego. Super.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń