Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z nadzieniem z cukinii"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 127
Królowa grilla :)
Odsłon: 1240
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 186
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 235
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 127
Królowa grilla :)
Odsłon: 1240
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 186
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 235
Składniki
Namoczone w letniej wodzie bułki odciskamy. Cebulę kroimy w małą kostkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Mięso wkładamy do miski, dodajemy odciśnięte bułki, cebulę, czosnek, jajko, musztardę, sól i pieprz. Wyrabiamy na jednolitą masę.
Cukinię myjemy, osuszamy, odcinamy końce, środek ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy koperek i kwaśną śmietanę. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dobrze mieszamy.
Mięsną masę wykładamy na stolnicę i jeszcze raz wyrabiamy. Przez folię spożywczą lub papier do pieczenia wałkujemy na grubszy płat.
Na mięsie rozsmarowujemy nadzienie z cukinii, całość rolujemy i związujemy nitką spożywczą lub sznureczkiem. Roladę wygładzamy wilgotnymi dłońmi i układamy w brytfannie. Lekko podlewamy wodą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170oC, pieczemy około 40 minut.
Podczas pieczenia często polewamy wytopionym sosem, by rolada nie wyschła i nie popękała.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji: 555 kcal, Białko 19 g, Tłuszcz 8 g, Węglowodany 48 gŹródło: Rewia