Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem świderki i z dodatkiem pieczarek. Przepis prosty , łatwy, a same łazanki pyszne. Polecam
duży garnek, patelnia, nóż, deska do krojenia, sitko, garnek do gotowania makaronu, łyżka,,
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7563
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2591
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7563
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2591
Składniki
Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą , dodać liście laurowe , ziele angielskie i gotować pod przykryciem do miękkości.( jeżeli jest kapusta zbyt kwaśna radzę przepłukać wodą ). Kapustę odcedzić na sitku, usunąć liście oraz ziele angielskie. Odcisnąć dobrze i włożyć z powrotem do większego garnka. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, odcedzić i dodać do kapusty, wymieszać. Boczek wędzony pokroić w kostkę, włożyć na rozgrzaną patelnię i wytopić na skwarki, do wytopionego boczku dodać pokrojone w kostkę cebule podsmażać do zeszklenia, dodać obrane drobno pokrojone pieczarki i podsmażać dalej aż pieczarki będą miękkie. Na koniec dodać olej oraz pokrojoną w półplasterki kiełbasę i podsmażyć. Po podsmażeniu zawartość patelni dodać do kapusty z makaronem , doprawić pieprzem i solą oraz przyprawą kucharek do smaku, dodać passate i wymieszać do połączenia składników. Smacznego
Łazanki gotowe do podania.