Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem świderki i z dodatkiem pieczarek. Przepis prosty , łatwy, a same łazanki pyszne. Polecam
duży garnek, patelnia, nóż, deska do krojenia, sitko, garnek do gotowania makaronu, łyżka,,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1152
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13193
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1138
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1152
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13193
Składniki
Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą , dodać liście laurowe , ziele angielskie i gotować pod przykryciem do miękkości.( jeżeli jest kapusta zbyt kwaśna radzę przepłukać wodą ). Kapustę odcedzić na sitku, usunąć liście oraz ziele angielskie. Odcisnąć dobrze i włożyć z powrotem do większego garnka. Makaron ugotować według opisu na opakowaniu, odcedzić i dodać do kapusty, wymieszać. Boczek wędzony pokroić w kostkę, włożyć na rozgrzaną patelnię i wytopić na skwarki, do wytopionego boczku dodać pokrojone w kostkę cebule podsmażać do zeszklenia, dodać obrane drobno pokrojone pieczarki i podsmażać dalej aż pieczarki będą miękkie. Na koniec dodać olej oraz pokrojoną w półplasterki kiełbasę i podsmażyć. Po podsmażeniu zawartość patelni dodać do kapusty z makaronem , doprawić pieprzem i solą oraz przyprawą kucharek do smaku, dodać passate i wymieszać do połączenia składników. Smacznego
Łazanki gotowe do podania.