Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka kolacja. Polecam.
Patelnia do grillowania, tarka, nóż, łyżka, deska, półmisek
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 63
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 85
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19659
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 63
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 85
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19659
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać twarożek. Dokładnie wymieszać. Można dodać łyżkę majonezu, żeby składniki dobrze się połączyły. Dodać czarny pieprz młotkowany z kolendrą i drobniutko pokrojony szczypiorek oraz sól do smaku.
Paprykę i ogórka umyć i osuszyć. Z papryki usunąć nasiona i pokroić w paseczki. Ogórka pokroić w plasterki. Oliwki przekroić na połówki.
Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Posypać solą i pozostawić na ok 15 min. Plasterki opłukać z soli pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć delikatnie czerwoną czubrycą i grillować. Wystudzić. Posmarować pastą jajeczno-serową. Na wierzchu poukładać kawałki papryki, plasterki zielonego ogórka i połówki oliwek.
Smacznego.