Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka kolacja. Polecam.
Patelnia do grillowania, tarka, nóż, łyżka, deska, półmisek
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 805
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 143
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2835
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać twarożek. Dokładnie wymieszać. Można dodać łyżkę majonezu, żeby składniki dobrze się połączyły. Dodać czarny pieprz młotkowany z kolendrą i drobniutko pokrojony szczypiorek oraz sól do smaku.
Paprykę i ogórka umyć i osuszyć. Z papryki usunąć nasiona i pokroić w paseczki. Ogórka pokroić w plasterki. Oliwki przekroić na połówki.
Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Posypać solą i pozostawić na ok 15 min. Plasterki opłukać z soli pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć delikatnie czerwoną czubrycą i grillować. Wystudzić. Posmarować pastą jajeczno-serową. Na wierzchu poukładać kawałki papryki, plasterki zielonego ogórka i połówki oliwek.
Smacznego.