Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka kolacja. Polecam.
Patelnia do grillowania, tarka, nóż, łyżka, deska, półmisek
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15193
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34864
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15193
Składniki
Jajka ugotować na twardo. Obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać twarożek. Dokładnie wymieszać. Można dodać łyżkę majonezu, żeby składniki dobrze się połączyły. Dodać czarny pieprz młotkowany z kolendrą i drobniutko pokrojony szczypiorek oraz sól do smaku.
Paprykę i ogórka umyć i osuszyć. Z papryki usunąć nasiona i pokroić w paseczki. Ogórka pokroić w plasterki. Oliwki przekroić na połówki.
Bakłażana umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Posypać solą i pozostawić na ok 15 min. Plasterki opłukać z soli pod bieżącą wodą i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć delikatnie czerwoną czubrycą i grillować. Wystudzić. Posmarować pastą jajeczno-serową. Na wierzchu poukładać kawałki papryki, plasterki zielonego ogórka i połówki oliwek.
Smacznego.