Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z pastą grzybową"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 212
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34448
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 339
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 212
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34448
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 171
Składniki
Bułkę namocz w wodzie. Cebule posiekaj w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebule, zeszklij.
Do miski włóż mięso, dodaj przestudzoną cebulę, jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśniętą z nadmiaru wody bułkę kajzerkę oraz mieloną paprykę. Dokładnie wymieszaj, aż do połączenia składników. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podłużną foremkę posmaruj olejem i wysyp bułką tartą. Włóż mięso. Piecz około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C.
Przygotuj pastę grzybową. Oczyszczone i umyte grzyby pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej olej wraz z masłem. Wrzuć grzyby, smaż aż zmiękną (10-15 minut). Gdy wystygną, przełóż je do miseczki, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i zmiksuj blenderem na gładką masę. Następnie dodaj serek, wymieszaj aż dokładnie się połączą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Wystudzoną pieczeń pokrój w plastry i posmaruj pastą grzybową.
80 minut Porcja: 380 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie