Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczeń z pastą grzybową"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 51
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3598
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 129
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 859
Składniki
Bułkę namocz w wodzie. Cebule posiekaj w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju, wrzuć cebule, zeszklij.
Do miski włóż mięso, dodaj przestudzoną cebulę, jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, odciśniętą z nadmiaru wody bułkę kajzerkę oraz mieloną paprykę. Dokładnie wymieszaj, aż do połączenia składników. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podłużną foremkę posmaruj olejem i wysyp bułką tartą. Włóż mięso. Piecz około 60 minut w piekarniku nagrzanym do 180° C.
Przygotuj pastę grzybową. Oczyszczone i umyte grzyby pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej olej wraz z masłem. Wrzuć grzyby, smaż aż zmiękną (10-15 minut). Gdy wystygną, przełóż je do miseczki, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę i zmiksuj blenderem na gładką masę. Następnie dodaj serek, wymieszaj aż dokładnie się połączą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
Wystudzoną pieczeń pokrój w plastry i posmaruj pastą grzybową.
80 minut Porcja: 380 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie