Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18227
Dodano: 27.03.2018
Odsłon: 6884
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Pierś i wątróbkę drobno pokroić ,dać do miski.
Natkę,koperek również drobno pokroić.
Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Dodać pieprz,sól,wegetę oraz bułkę tartą i jajka.
Wszystko dokładnie wyrobić,jak masa jest za rzadka dodać jeszcze bułkę.
Foremkę wysmarować posypać bułką.
Masę wyłożyć do foremki,wyrównać i dać do nagrzanego piekarnika góra-dół 180st.
Piec około 1 godz.
Pokroić w 1cm plastry ,podawać z ziemniakami.Na drugi dzień zimne można zrobić w panierce i usmażyć.
Jeden obiad ,a dwa dania,taka mała i smaczna odmiana.
Smacznego życzę!
Na skróty
Komentarze do przepisu (17)

GREGORHSPEED 28 marca 2018Zgłoś do usunięcia
MMMM <3 Świetne <3 Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

gochna55 28 marca 2018Zgłoś do usunięcia
A ja wykorzystam jeszcze do kanapek ! z ogóreczkiem kiszonym, a może grzybkiem ? Pycha, to mało !:) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 28 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Rewelacja:) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Bellapi 28 marca 2018Zgłoś do usunięcia
pyszności u Nas takie smakują najlepiej bo swoje :) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

fafiatko 27 marca 2018Zgłoś do usunięcia
swietny przepis i genialna pieczeń! biore go od Ciebie do wyprobowania :) Odpowiedzi: 2 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 27 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Ja też biorę te panierowane, choć wiem, wiem ;)Jeszcze trochę zjeść możemy, pycha :D
Później będziemy się zastanawiać, czy wszystko jest wporzo, a jak na razie jest, więc czemu sobie tej dobroci odmawiać xD Odpowiedzi: 2 ▼
1 Kto głosował? | Odpowiedz

bryssska 27 marca 2018Zgłoś do usunięcia
Super to ci wyszło, ja się piszę na te panierowane ;-) Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz