Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można zajadać do obiadu jak również na zimno z pieczywem. Plastry opanierowane w bułce tartej są przepysne,polecam:)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3745
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 692
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3745
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3804
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 376
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 692
Składniki
Pierś i wątróbkę drobno pokroić ,dać do miski. Natkę,koperek również drobno pokroić. Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach tarki. Dodać pieprz,sól,wegetę oraz bułkę tartą i jajka. Wszystko dokładnie wyrobić,jak masa jest za rzadka dodać jeszcze bułkę. Foremkę wysmarować posypać bułką. Masę wyłożyć do foremki,wyrównać i dać do nagrzanego piekarnika góra-dół 180st. Piec około 1 godz.
Pokroić w 1cm plastry ,podawać z ziemniakami.Na drugi dzień zimne można zrobić w panierce i usmażyć.
Jeden obiad ,a dwa dania,taka mała i smaczna odmiana. Smacznego życzę!