Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń wieprzowa z szynki podana z pure ziemniaczanym w sosie chrzanowym idealna na świąteczny obiad.
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 602
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 602
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 268
Składniki
Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy. Nacieramy suchymi przyprawami. Wkładamy do rękawa dodajemy obraną cebulę przekrojoną na 4 części i obrany czosnek i liść laurowy. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 1,5-2 godziny.
Masło dajemy do garnka, na malutkim ogniu dodajemy mąkę i mieszamy robiąc zasmażkę. Uważamy, żeby jej nie spalić tylko uzyskać delikatnie złoty kolor. Dolewamy stopniowo zimne mleko, ciągle mieszając do momentu aż sos uzyska konsystencję gęstej śmietany. Dodajemy chrzan. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Mięso kroimy w plastry, podajemy z pure z ziemniaków. Polewamy sosem chrzanowym.