Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń wieprzowa z szynki podana z pure ziemniaczanym w sosie chrzanowym idealna na świąteczny obiad.
Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy. Nacieramy suchymi przyprawami. Wkładamy do rękawa dodajemy obraną cebulę przekrojoną na 4 części i obrany czosnek i liść laurowy. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 1,5-2 godziny.
Masło dajemy do garnka, na malutkim ogniu dodajemy mąkę i mieszamy robiąc zasmażkę. Uważamy, żeby jej nie spalić tylko uzyskać delikatnie złoty kolor. Dolewamy stopniowo zimne mleko, ciągle mieszając do momentu aż sos uzyska konsystencję gęstej śmietany. Dodajemy chrzan. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru.
Mięso kroimy w plastry, podajemy z pure z ziemniaków. Polewamy sosem chrzanowym.
Pieczeń wołowa to propozycja dla tych, którzy lubią odpocząć od wieprzowiny ;)
Odsłon: 16998
Przed ciężką bitwą trzeba się solidnie posilić. Żaden wojownik nie pogardzi s...
Odsłon: 4146
Pieczeń z jajkiem to smaczne i efektowne danie świąteczne idealne na wielkano...
Odsłon: 3815
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 46
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 32
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 186
Sycylijski przysmak. Podpatrzone u Jamiego Oliviera.
Odsłon: 46
Delikatne, bardzo smaczne bułeczki posypane sezamem. Przepis na 20, 87 gramow...
Odsłon: 32
Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil, a efekt będzie pyszny i miły...
Odsłon: 186
Składniki
Mięso płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy. Nacieramy suchymi przyprawami. Wkładamy do rękawa dodajemy obraną cebulę przekrojoną na 4 części i obrany czosnek i liść laurowy. Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez około 1,5-2 godziny.
Masło dajemy do garnka, na malutkim ogniu dodajemy mąkę i mieszamy robiąc zasmażkę. Uważamy, żeby jej nie spalić tylko uzyskać delikatnie złoty kolor. Dolewamy stopniowo zimne mleko, ciągle mieszając do momentu aż sos uzyska konsystencję gęstej śmietany. Dodajemy chrzan. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Mięso kroimy w plastry, podajemy z pure z ziemniaków. Polewamy sosem chrzanowym.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Roladki ze schabu z fetą
Dania główne
Muszelki z sosem meksykańskim
Dania główne
Roladki z kurczaka z pieczarkami
Dania główne
Żeberka gotowane i smażone
Roladki ze schabu z fetą
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj te pyszne mięsne roladki za smakowi...
Odsłon: 4
Muszelki z sosem meksykańskim
Tak pysznej zapiekanki jeszcze nie jedliście. Zapiekanka jest godna polecenia...
Odsłon: 35