Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń z szynki wieprzowej w mojej ulubionej marynacie to doskonały pomysł na rodzinny obiad. Wczorajsze święto wyrwało mnie z rytmu, ale już dzisiaj trzeba było wrócić do pracy, jeżeli jednak nie wiecie co zrobić na obiad, to spróbujcie mojej pieczeni :) Na pewno nie pożałujecie! :D
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1180
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 216
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2231
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4287
Składniki
Za nim upieczemy naszą pieczeń, trzeba ją odpowiednio zamarynować. Do miseczki wlewamy oliwę i wszystkie składniki naszej marynaty czyli, musztardę, miód, sos sojowy, rozmaryn, słodką paprykę i doprawiamy solą, i pieprzem. Obtaczamy mięso w marynacie i wstawiamy na noc do lodówki.
Następnego dnia nagrzewamy piekarnik do 200°C i pieczemy mięso przez godzinę, a następnie zmniejszamy temperaturę do 150°C, i pozwalamy mu jeszcze zostać w piekarniku przez pół godziny. W międzyczasie gotujemy kalafior i pod koniec pieczenia wstawiamy trójkolorowy ryż :) Gdy kalafior będzie już miękki, na patelni rozpuszczamy masełko i dodajemy bułkę tartą. Następnie wrzucamy na chwilę różki warzywa i lekko przysmażamy. Mięso wyjmujemy z piekarnika, kroimy na plasterki i podajemy na talerzu wraz z kalafiorem i ryżem :) Smacznego!