Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona biała kiełbasa w pysznym sosie musztardowo – miodowym z dodatkiem jasnego piwa to pozycja obowiązkowa na moim wielkanocnym stole.
Piekarnik, naczynie do pieczenia, miska
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3168
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 566
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2304
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3168
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 566
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2304
Składniki
Kiełbasę układamy w naczyniu do pieczenia. Cebulę kroimy w piórka i rozkładamy na kiełbasie.
Boczek kroimy w kostkę, następnie posypujemy na cebulę i kiełbasę.
Łączymy składniki na marynatę. Musztardę, sos sojowy, miód, piwo, majeranek oraz pieprz. Dokładnie mieszamy i polewamy równomiernie po naczyniu.
Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika temperatura 180°C góra/dół. Pieczemy dwuetapowo. Najpierw 1 godzinę pod przykryciem a później zdejmujemy folie i pieczemy jeszcze przez 30 minut bez przykrycia.
Po tym czasie nasza kiełbasa jest już gotowa… Smacznego!!!