Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona biała kiełbasa w pysznym sosie musztardowo – miodowym z dodatkiem jasnego piwa to pozycja obowiązkowa na moim wielkanocnym stole.
Piekarnik, naczynie do pieczenia, miska
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 622
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 874
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 412
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 622
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 874
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 412
Składniki
Kiełbasę układamy w naczyniu do pieczenia. Cebulę kroimy w piórka i rozkładamy na kiełbasie.
Boczek kroimy w kostkę, następnie posypujemy na cebulę i kiełbasę.
Łączymy składniki na marynatę. Musztardę, sos sojowy, miód, piwo, majeranek oraz pieprz. Dokładnie mieszamy i polewamy równomiernie po naczyniu.
Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika temperatura 180°C góra/dół. Pieczemy dwuetapowo. Najpierw 1 godzinę pod przykryciem a później zdejmujemy folie i pieczemy jeszcze przez 30 minut bez przykrycia.
Po tym czasie nasza kiełbasa jest już gotowa… Smacznego!!!