Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona biała kiełbasa w pysznym sosie musztardowo – miodowym z dodatkiem jasnego piwa to pozycja obowiązkowa na moim wielkanocnym stole.
Piekarnik, naczynie do pieczenia, miska
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7667
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2684
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71184
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7667
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2684
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 71184
Składniki
Kiełbasę układamy w naczyniu do pieczenia. Cebulę kroimy w piórka i rozkładamy na kiełbasie.
Boczek kroimy w kostkę, następnie posypujemy na cebulę i kiełbasę.
Łączymy składniki na marynatę. Musztardę, sos sojowy, miód, piwo, majeranek oraz pieprz. Dokładnie mieszamy i polewamy równomiernie po naczyniu.
Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika temperatura 180°C góra/dół. Pieczemy dwuetapowo. Najpierw 1 godzinę pod przykryciem a później zdejmujemy folie i pieczemy jeszcze przez 30 minut bez przykrycia.
Po tym czasie nasza kiełbasa jest już gotowa… Smacznego!!!