Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Pyszna, kruchutka z dobrymi dodatkami.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456789
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1217
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2090
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456789
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1217
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2090
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 504
Składniki
Kiełbaski ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym lekko olejem rzepakowym. Przykryć folią aluminiową. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 30 min. Na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym zeszklić obrane, pokrojone w piórka cebule. Dodać jabłka obrane, pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone w szesnastki. Dodać śliwki suszone. Zalać bulionem lub przegotowaną wodą. Pomieszać i dusić kilka minut. Jabłka nie mogą się rozpaść. Dodać majeranek, czosnek niedźwiedzi, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wyjąć z piekarnika kiełbaski. Ponacinać. Na kiełbaski wyłożyć zawartość patelni. Ładnie rozłożyć cebulkę, jabłka, śliwki. Przykryć folią aluminiową. Wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 min. Kiełbaski z dodatkami są kruchutkie, pyszne. Podać gorące np do obiadu. Smacznego.