Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona biała kiełbasa z papryką i pieczarkami
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15798
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4777
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 487
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15798
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4777
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 487
Składniki
Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w pióra przez ok. 2-3 minuty. Po tym czasie dodajemy pieczarki pokrojone w większą kostkę oraz paprykę pokrojoną w paski. Całość mieszamy i smażymy jeszcze ok . 7 minut. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem, zdejmujemy z ognia i przekładamy warzywa do naczynia żaroodpornego. Kiełbasę nacinamy z dwóch stron, obtaczamy podważonych warzywach z dwóch strony. Wkładamy do frytkownicy beztłuszczowej i pieczmy w temperaturze 180 stopni przez 12 minut na opcji air fryer. W połowie czasu pieczenia odwracamy kiełbasę na drugą stronę. W piekarniku pieczemy kiełbasę do ładnego zarumienienia przez ok. 20-25 minut. Smacznego!