Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona biała kiełbasa z papryką i pieczarkami
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7015
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30561
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29286
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7015
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30561
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29286
Składniki
Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w pióra przez ok. 2-3 minuty. Po tym czasie dodajemy pieczarki pokrojone w większą kostkę oraz paprykę pokrojoną w paski. Całość mieszamy i smażymy jeszcze ok . 7 minut. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem, zdejmujemy z ognia i przekładamy warzywa do naczynia żaroodpornego. Kiełbasę nacinamy z dwóch stron, obtaczamy podważonych warzywach z dwóch strony. Wkładamy do frytkownicy beztłuszczowej i pieczmy w temperaturze 180 stopni przez 12 minut na opcji air fryer. W połowie czasu pieczenia odwracamy kiełbasę na drugą stronę. W piekarniku pieczemy kiełbasę do ładnego zarumienienia przez ok. 20-25 minut. Smacznego!