Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona biała kiełbasa z papryką i pieczarkami
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4906
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Dzisiaj nasze kotlety będą dedykowane wnukom, które nie przepadają za czosnki...
Odsłon: 4906
Przepis na pyszną, zdrową i pożywną sałatkę z makaronem pełnoziarnistym oraz...
Odsłon: 161
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Składniki
Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w pióra przez ok. 2-3 minuty. Po tym czasie dodajemy pieczarki pokrojone w większą kostkę oraz paprykę pokrojoną w paski. Całość mieszamy i smażymy jeszcze ok . 7 minut. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem, zdejmujemy z ognia i przekładamy warzywa do naczynia żaroodpornego. Kiełbasę nacinamy z dwóch stron, obtaczamy podważonych warzywach z dwóch strony. Wkładamy do frytkownicy beztłuszczowej i pieczmy w temperaturze 180 stopni przez 12 minut na opcji air fryer. W połowie czasu pieczenia odwracamy kiełbasę na drugą stronę. W piekarniku pieczemy kiełbasę do ładnego zarumienienia przez ok. 20-25 minut. Smacznego!