Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona biała kiełbasa z papryką i pieczarkami
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8899
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21832
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 502
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8899
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21832
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 502
Składniki
Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w pióra przez ok. 2-3 minuty. Po tym czasie dodajemy pieczarki pokrojone w większą kostkę oraz paprykę pokrojoną w paski. Całość mieszamy i smażymy jeszcze ok . 7 minut. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz majerankiem, zdejmujemy z ognia i przekładamy warzywa do naczynia żaroodpornego. Kiełbasę nacinamy z dwóch stron, obtaczamy podważonych warzywach z dwóch strony. Wkładamy do frytkownicy beztłuszczowej i pieczmy w temperaturze 180 stopni przez 12 minut na opcji air fryer. W połowie czasu pieczenia odwracamy kiełbasę na drugą stronę. W piekarniku pieczemy kiełbasę do ładnego zarumienienia przez ok. 20-25 minut. Smacznego!