Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna biała wielkanocna kiełbasa w innej wersji.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2455
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421623
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2121
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2455
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421623
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2121
Składniki
Pieczarki i obraną cebulę pokroić w plastry, wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego lub innego, w którym będziemy zapiekać kiełbaski. Kiełbasę podgotowujemy w żurku z dodatkiem majeranku około 20 minut.
Kiełbaski nacinamy (kilka nacięć po jednej i drugiej stronie) i układamy na pieczarkach i cebuli. zalewamy całość żurkiem domowym wymieszanym łyżką śmietany i majerankiem (ja użyłam już gotowego żurku), w którym podgotowane były kiełbaski.
Tak przygotowane kiełbaski wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 30-40 minut w temperaturze 200 stopni.