Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna biała wielkanocna kiełbasa w innej wersji.
 
         
         
         
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54262
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 573
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5663
 
            Przepis dnia
ciasteczka są przepyszne, szczerze polecam. Nie zamieniajcie smalcu na inny t...
Odsłon: 54262
Proponuję przepis na pyszne i proste danie - kurczak w sosie słodko-kwaśnym,...
Odsłon: 573
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 5663
 
         
         
                Składniki
Pieczarki i obraną cebulę pokroić w plastry, wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego lub innego, w którym będziemy zapiekać kiełbaski. Kiełbasę podgotowujemy w żurku z dodatkiem majeranku około 20 minut.
Kiełbaski nacinamy (kilka nacięć po jednej i drugiej stronie) i układamy na pieczarkach i cebuli. zalewamy całość żurkiem domowym wymieszanym łyżką śmietany i majerankiem (ja użyłam już gotowego żurku), w którym podgotowane były kiełbaski.
Tak przygotowane kiełbaski wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 30-40 minut w temperaturze 200 stopni.