Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna biała wielkanocna kiełbasa w innej wersji.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1070
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2996
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1070
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2996
Składniki
Pieczarki i obraną cebulę pokroić w plastry, wyłożyć na dnie naczynia żaroodpornego lub innego, w którym będziemy zapiekać kiełbaski. Kiełbasę podgotowujemy w żurku z dodatkiem majeranku około 20 minut.
Kiełbaski nacinamy (kilka nacięć po jednej i drugiej stronie) i układamy na pieczarkach i cebuli. zalewamy całość żurkiem domowym wymieszanym łyżką śmietany i majerankiem (ja użyłam już gotowego żurku), w którym podgotowane były kiełbaski.
Tak przygotowane kiełbaski wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 30-40 minut w temperaturze 200 stopni.