Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo ciekawe połączenie filetów z kurczaka i cukinii.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4731
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4718
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44538
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 238
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4731
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4718
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44538
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 238
Składniki
Przyprawy rozcieramy w moździerzu. Z cukinii usuwamy pestki, kroimy w „piórka”, lekko dusimy na maśle. Filety z kurczaka kroimy w paski, podsmażamy razem z posiekaną cebulą i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Mieszamy z koncentratem pomidorowym, oprószamy solą, dodajemy przyprawy, bulion. Dusimy przez 10 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. W naczyniu żaroodpornym układamy ½ części mięsa, na to układamy cukinię, przykrywamy pozostałą częścią mięsa. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i pieczemy 45 min na środkowym poziomie. Podajemy z ulubionymi dodatkami.