Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym z dużą ilością zielonej pietruszki, koperku i lubczyku.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3510
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 819
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 382
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3510
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 123
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 237
Składniki
Dynię przekroić i wydrążyć.
Do mięsa mielonego dodać jajko, przyprawy i posiekaną zieleninę.
Na dno brytfanny wyłożyć przecier pomidorowy. Ja wyłożyłam zawartość słoiczka ze swoim ketchupem z cukinii. Dodać czosnek grubo pokrojony.
Mięso połączyć z pozostałymi składnikami i wyrobić rękoma masę. Nałożyć masę w zagłębienia dyni tworząc pagórek. Skropić oliwą. A dynię położyć na dno brytfanny, na przecier i czosnek.
Piec w temp. 150 stopni do miękkości. A potem położyć na dynię po 2 plastry sera i wstawić do piekarnika na 15 minut.
Gdy ser rozpuści się , wyjąć dynię i podawać z bagietką. Uwaga!!! Z pozostałego mięsa zrobić pulpety, włożyć do brytfanny . Upiec razem z dynią. A na następny dzień dodać do sosu kilka łyżek śmietany i mamy gotowe danie obiadowe. Smacznego!!!