Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona golonka z indyka

Pieczona golonka z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 464 Ocena: 8843

Dodano:

Odsłon: 12374

Byłam bardzo ciekawa jak smakują golonki z indyka:). Spotkałam je w sklepie i postanowiłam przyrządzić z nich obiad. Bardzo nam smakowały.

Składniki

  • 4 golonki z indyka
  • 2 duże cebule
  • marynata: 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę, 1/4 szklanki keczupu, 3 łyżki musztardy, 4 łyżeczki słodkiej papryki, 1 ły
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę drobno kroimy. Składniki marynaty łączymy ze sobą. Przelewamy do miski z cebulą i golonkami, dokładnie mieszamy wcierając w mięso marynatę z cebulą. Zostawiamy w chłodnym miejscu na minimum 2 h.

  2. Golonki pieczemy w rękawie do pieczenia przez 2 h. Na 30 minut przed końcem pieczenia rozcinamy worek.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń