Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna marynata do karkówki - na bazie ketchupu i sosu sojowego. Wyrazista, a przy tym prosta do zrobienia. Sprawdzi się zarówno na grilla, jak i pyszny obiad z piekarnika. Warto przygotować ją dzień wcześniej, żeby mięso idealnie przeszło wszystkimi smakami.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1558
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1316
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1383
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1281
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1558
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1316
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1383
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1281
Składniki
Karkówkę pokrój na plastry o grubości około 2 cm.
W salaterce wymieszaj wszystkie składniki marynaty: ketchup, sos sojowy i majonez. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Marynatę dopraw dużą szczyptą soli.
Plastry karkówki zanurz w marynacie. Mięso pokryte marynatą przełóż do naczynia żaroodpornego lub włóż do rękawa do pieczenia. Mięso przed pieczeniem wstaw najlepiej na całą noc do lodówki.
Karkówkę piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 90 minut (do miękkości) lub smaż na dobrze rozgrzanym grillu do zarumienienia.