Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjna marynata do karkówki - na bazie ketchupu i sosu sojowego. Wyrazista, a przy tym prosta do zrobienia. Sprawdzi się zarówno na grilla, jak i pyszny obiad z piekarnika. Warto przygotować ją dzień wcześniej, żeby mięso idealnie przeszło wszystkimi smakami.
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1714
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15087
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2868
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8883
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1714
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15087
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2868
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8883
Składniki
Karkówkę pokrój na plastry o grubości około 2 cm.
W salaterce wymieszaj wszystkie składniki marynaty: ketchup, sos sojowy i majonez. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Marynatę dopraw dużą szczyptą soli.
Plastry karkówki zanurz w marynacie. Mięso pokryte marynatą przełóż do naczynia żaroodpornego lub włóż do rękawa do pieczenia. Mięso przed pieczeniem wstaw najlepiej na całą noc do lodówki.
Karkówkę piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 90 minut (do miękkości) lub smaż na dobrze rozgrzanym grillu do zarumienienia.