Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z tym obiadem to był zwykły spontan. Z poprzedniego obiadu został nam sos grzybowy. Kiełbasa była, bo czasami w łapę i do buzi pcham :P (bez żadnych podtekstów :P) Ziemniaki, choć końcówka, też zawsze są...tylko grzybów brakowało, więc po drodze z pracy zajechałem do sklepu. Wiecie ile takie boczniaki kosztują?!? Ponad stówkę! Miały być tylko grzyby, a wyszło jak zawsze :P No panie, normalnie same promocje w tym sklepie były. Danie szybko się robi, dobrze smakuje, godne polecenia Arek Gie
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13281
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2607
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3751
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4775
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13281
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2607
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3751
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4775
Składniki
Kiełbasę dzielimy na 10 cm kawałki, nacinamy i lekko obsmażamy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, obgotowujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy i przekładamy do kiełbas. Grzyby kroimy w paski. Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy grzyby i dusimy pod przykryciem przez kilka minut, pod koniec dodając posiekany czosnek i posiekaną natkę. Bulion rozrabiamy z mąką i śmietaną. Dodajemy grzyby i wylewamy na ziemniaki i kiełbasy. Wszystko zapiekamy przez 20-25 minut w temperaturze 180°C.