Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak przygotować łopatkę wieprzową.
wykałaczki, sznurek, rękaw do pieczenia
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40683
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1068
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3412
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40683
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1068
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 262
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3412
Składniki
Łopatkę obficie posypuje się przyprawami.
Spina się ją wykałaczkami i wiąże sznurkiem. Piecze się ją z ziemniakami w rękawie do pieczenia około 2 godzin. Można pod koniec rozciąć rękaw dla lepszego przyrumienienia.
Smacznego :)