Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajemnicą soczystej łopatki jest warstwa tłuszczyku z zewnątrz. Można tak przygotować łopatkę wieprzową.
wykałaczki, sznurek, rękaw do pieczenia
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 204
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 335
Składniki
Łopatkę obficie posypuje się przyprawami.
Spina się ją wykałaczkami i wiąże sznurkiem. Piecze się ją z ziemniakami w rękawie do pieczenia około 2 godzin. Można pod koniec rozciąć rękaw dla lepszego przyrumienienia.
Smacznego :)