Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na aromatyczną, soczystą pieczeń wieprzową. Wystarczy natrzeć mięso marynatą i upiec. Dużo jedzenia przy minimalnym nakładzie pracy :)
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1208
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457738
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2276
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 584
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1208
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457738
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1461
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2276
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 584
Składniki
Mięso wyciągnąć z lodówki, dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem zrobić nacięcia w skórze.
Miód wymieszać z musztardą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, olejem i pozostałymi składnikami marynaty (można zmiksować blenderem). Łopatkę związać sznurkiem, natrzeć przygotowaną mieszanką, zostawić w temperaturze pokojowej na około 2 godziny.
Piekarnik rozgrzać do 220 stopni. Do brytfanny wlać cydr (lub białe wino, lub sok jabłkowy), położyć mięso, dodać liście laurowe i ząbki czosnku. Wstawić do piekarnika, piec przez około 30 minut.
Następnie temperaturę obniżyć do 170 stopni. Piec przez kolejne 2 i pół - 3 godziny, aż mięso będzie miękkie.
Łopatkę wyciągnąć z piekarnika, odstawić na 20 minut, luźno przykrywając folią aluminiową. Kroić w plastry.