Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Pomidora obrałam, (sparzyłam wrzątkiem i trzymałam 40 s) i posiekałam. Cebulę starłam na drobnym oczku tak jak i czosnek. Dodałam zioła prowansalskie i chili.
Ryby rozpłatałam i wyjęłam kręgosłupy. Położyłam je na skropionym oliwą papierze. Ryby skropiłam, posmarowałam sosem i posoliłam. Piekłam 15- 20 minut w 185 stopniach. Po 15 minutach można rozchylić kawałek mięsa w najgrubszym miejscu- powinno być ścięte. Makrela jest dosyć tłusta i aż tak, nie grozi jej przeciągnięcie.
Podałam z ziemniaczkami i cytryną.
Smacznego :)