Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i pyszna metoda na rybę!
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 967
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 60
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 391
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 709
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2382
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 967
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 60
Masz niespodziewanych gości, masz mało czasu na przygotowanie, mam dla Ciebie...
Odsłon: 391
Clafoutis to klasyczna potrawa kuchni francuskiej, przygotowuje się ją z owoc...
Odsłon: 709
Pyszna i błyskawiczna w wykonaniu pasta kanapkowa.
Odsłon: 2382
Składniki
Pomidora obrałam, (sparzyłam wrzątkiem i trzymałam 40 s) i posiekałam. Cebulę starłam na drobnym oczku tak jak i czosnek. Dodałam zioła prowansalskie i chili.
Ryby rozpłatałam i wyjęłam kręgosłupy. Położyłam je na skropionym oliwą papierze. Ryby skropiłam, posmarowałam sosem i posoliłam. Piekłam 15- 20 minut w 185 stopniach. Po 15 minutach można rozchylić kawałek mięsa w najgrubszym miejscu- powinno być ścięte. Makrela jest dosyć tłusta i aż tak, nie grozi jej przeciągnięcie.
Podałam z ziemniaczkami i cytryną.
Smacznego :)