Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12429
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4538
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 69
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12429
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4538
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 69
Składniki
Pomidora obrałam, (sparzyłam wrzątkiem i trzymałam 40 s) i posiekałam. Cebulę starłam na drobnym oczku tak jak i czosnek. Dodałam zioła prowansalskie i chili.
Ryby rozpłatałam i wyjęłam kręgosłupy. Położyłam je na skropionym oliwą papierze. Ryby skropiłam, posmarowałam sosem i posoliłam. Piekłam 15- 20 minut w 185 stopniach. Po 15 minutach można rozchylić kawałek mięsa w najgrubszym miejscu- powinno być ścięte. Makrela jest dosyć tłusta i aż tak, nie grozi jej przeciągnięcie.
Podałam z ziemniaczkami i cytryną.
Smacznego :)