Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2643
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 140
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2643
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 140
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 232
Składniki
Pomidora obrałam, (sparzyłam wrzątkiem i trzymałam 40 s) i posiekałam. Cebulę starłam na drobnym oczku tak jak i czosnek. Dodałam zioła prowansalskie i chili.
Ryby rozpłatałam i wyjęłam kręgosłupy. Położyłam je na skropionym oliwą papierze. Ryby skropiłam, posmarowałam sosem i posoliłam. Piekłam 15- 20 minut w 185 stopniach. Po 15 minutach można rozchylić kawałek mięsa w najgrubszym miejscu- powinno być ścięte. Makrela jest dosyć tłusta i aż tak, nie grozi jej przeciągnięcie.
Podałam z ziemniaczkami i cytryną.
Smacznego :)