Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony przepis na urozmaicenie każdego obiadu i przemycenie warzyw do posiłku. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom gołąbków, ale nie tylko. Całość robi się praktycznie sama, a za jednym zamachem możesz przyrządzić tyle papryk, ile potrzebujesz, bez znacznego dodatku nakładu pracy. To idealne danie, jeśli masz gości, czy po prostu chcesz zjeść letni i lekki obiad.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 350
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 45
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 369
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 809
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 350
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 45
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 369
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 809
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż ją na łyżce oliwy z oliwek. W dużej misce wymieszaj wołowinę, wieprzowinę, cebulkę, ryż, drobno posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Papryki umyj i odetnij wierzchołki. Usuń gniazda nasienne oraz błonki. Nadziej je przygotowanym farszem mięsnym. Od spodu papryk wykonaj 2 cienkie nacięcia, które umożliwią wydostawanie się wody z farszu. Ustaw papryki w naczyniu żaroodpornym.
W garnuszku wymieszaj śmietanę z przecierem pomidorowym, papryką wędzoną i łyżeczką soli. Wlej sos na spód naczynia żaroodpornego. Dodaj liść laurowy. Naczynie żaroodporne przykryj pokrywką lub folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 st. Celsjusza. Piecz je przez 40-50 minut, do miękkości papryk. Pieczone papryki faszerowane podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu, polane sosem z naczynia żaroodpornego.