Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona papryka faszerowana mięsem wieprzowo-wołowym i ryżem do sprawdzony przepis na urozmaicenie każdego obiadu i przemycenie warzyw do posiłku. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom gołąbków, ale nie tylko. Całość robi się praktycznie sama, a za jednym zamachem możesz przyrządzić tyle papryk, ile potrzebujesz, bez znacznego dodatku nakładu pracy. To idealne danie, jeśli masz gości, czy po prostu chcesz zjeść letni i lekki obiad.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7679
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 96
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258495
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7679
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 96
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 104
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258495
Składniki
Ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż ją na łyżce oliwy z oliwek. W dużej misce wymieszaj wołowinę, wieprzowinę, cebulkę, ryż, drobno posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Papryki umyj i odetnij wierzchołki. Usuń gniazda nasienne oraz błonki. Nadziej je przygotowanym farszem mięsnym. Od spodu papryk wykonaj 2 cienkie nacięcia, które umożliwią wydostawanie się wody z farszu. Ustaw papryki w naczyniu żaroodpornym.
W garnuszku wymieszaj śmietanę z przecierem pomidorowym, papryką wędzoną i łyżeczką soli. Wlej sos na spód naczynia żaroodpornego. Dodaj liść laurowy. Naczynie żaroodporne przykryj pokrywką lub folią aluminiową i wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 st. Celsjusza. Piecz je przez 40-50 minut, do miękkości papryk. Pieczone papryki faszerowane podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu, polane sosem z naczynia żaroodpornego.