Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso perliczki jest chude i delikatne, warto do pieczenia obłożyć tuszkę boczkiem lub plastrami słoniny
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7513
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2480
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7513
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2480
Składniki
Perliczkę natrzeć solą i pieprzem. Do środka tuszki włożyć tymianek i czosnek, związać sznurkiem nogi.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Perliczkę włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć plastrami boczku, wlać sok pomarańczowy.
Piec pod przykryciem przez około 2 godziny, od czasu do czasu polewając mięso tworzącym się sosem.
Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 200 stopni, zdjąć pokrywkę naczynia, zapiekać jeszcze 20 minut.