Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso perliczki jest chude i delikatne, warto do pieczenia obłożyć tuszkę boczkiem lub plastrami słoniny
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 84
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 131
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 286
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1082
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 703
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 84
Pomysłowy deser, którego przygotowanie trwa kilka chwil.
Odsłon: 131
Prosta i szybka w przygotowaniu surówka. Jest orzeźwiająca i pyszna. Może sta...
Odsłon: 286
Bitki z cebulą to klasyczne danie polskiej kuchni. Smakują wyśmienicie w towa...
Odsłon: 1082
Bigos myśliwski z karkówką i boczkiem wędzonym to prawdziwy klasyk w polskiej...
Odsłon: 703
Składniki
Perliczkę natrzeć solą i pieprzem. Do środka tuszki włożyć tymianek i czosnek, związać sznurkiem nogi.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Perliczkę włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć plastrami boczku, wlać sok pomarańczowy.
Piec pod przykryciem przez około 2 godziny, od czasu do czasu polewając mięso tworzącym się sosem.
Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 200 stopni, zdjąć pokrywkę naczynia, zapiekać jeszcze 20 minut.