Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso perliczki jest chude i delikatne, warto do pieczenia obłożyć tuszkę boczkiem lub plastrami słoniny
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 43
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 662
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10889
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2333
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 43
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 662
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 10889
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2333
Składniki
Perliczkę natrzeć solą i pieprzem. Do środka tuszki włożyć tymianek i czosnek, związać sznurkiem nogi.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Perliczkę włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć plastrami boczku, wlać sok pomarańczowy.
Piec pod przykryciem przez około 2 godziny, od czasu do czasu polewając mięso tworzącym się sosem.
Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 200 stopni, zdjąć pokrywkę naczynia, zapiekać jeszcze 20 minut.