Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso perliczki jest chude i delikatne, warto do pieczenia obłożyć tuszkę boczkiem lub plastrami słoniny
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1849
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1849
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Składniki
Perliczkę natrzeć solą i pieprzem. Do środka tuszki włożyć tymianek i czosnek, związać sznurkiem nogi.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Perliczkę włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć plastrami boczku, wlać sok pomarańczowy.
Piec pod przykryciem przez około 2 godziny, od czasu do czasu polewając mięso tworzącym się sosem.
Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 200 stopni, zdjąć pokrywkę naczynia, zapiekać jeszcze 20 minut.