Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso perliczki jest chude i delikatne, warto do pieczenia obłożyć tuszkę boczkiem lub plastrami słoniny
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 493
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 832
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113098
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 493
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 832
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Składniki
Perliczkę natrzeć solą i pieprzem. Do środka tuszki włożyć tymianek i czosnek, związać sznurkiem nogi.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Perliczkę włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć plastrami boczku, wlać sok pomarańczowy.
Piec pod przykryciem przez około 2 godziny, od czasu do czasu polewając mięso tworzącym się sosem.
Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 200 stopni, zdjąć pokrywkę naczynia, zapiekać jeszcze 20 minut.