Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co tu dużo pisać. Poezja i tyle w temacie.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 365
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3109
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 365
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15189
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3109
Składniki
Cydr mieszamy z olejem, miodem, posiekanymi ząbkami czosnku i szalotkami, kawałkami jabłek oraz przyprawami. Mięso nakłuwamy, zalewamy uprzednio przygotowaną marynatą na 24 h wkładamy do lodówki. Gęsinę przekładamy do brytfanny, wlewamy szklankę marynaty plus „wyłowione” jabłka. Pieczemy pod przykryciem w 150°C przez około 4 godziny, co jakiś czas podlewając pozostałą marynatą.