Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2331 Ocena: 51834
Dodano: 15.03.2020
Odsłon: 6112
3-4 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Cydr mieszamy z olejem, miodem, posiekanymi ząbkami czosnku i szalotkami, kawałkami jabłek oraz przyprawami.
Mięso nakłuwamy, zalewamy uprzednio przygotowaną marynatą na 24 h wkładamy do lodówki.
Gęsinę przekładamy do brytfanny, wlewamy szklankę marynaty plus „wyłowione” jabłka.
Pieczemy pod przykryciem w 150°C przez około 4 godziny, co jakiś czas podlewając pozostałą marynatą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

SlodkoSlodka83 15 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Wygląda zjawiskowo,aż szkoda kroić ;-) Przepis dnia jak nic :-) Pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz

KulinarnaChwila 15 marca 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszotka:)1 Kto głosował? | Odpowiedz