Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos z pieczeni po wymieszaniu z jogurtem naturalnym doskonale nadaje się do kanapek.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5779
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 236
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5779
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 236
Składniki
Miód podgrzać , dodać ocet, musztardę, sól i sok z cytryny. Wymieszać wszystko. Pierś wsadzić do woreczka do pieczenia i wlać marynatę. Obtoczyć pierś w marynacie i zostawić na noc w lodówce.
Piekarnik nagrzać do 180C Piec pierś przez 30 minut w worku. Po pół godzinie worek przeciąć i piec 20 minut polewając co 5 minut sosem z worka.
Wyjąć pierś z piekarnika. Odstawić na 5 minut. Po 5 minutach pieczeń można kroić w plastry.