Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona pierś z indyka w glazurze miodowo musztardowej

Pieczona pierś z indyka w glazurze miodowo musztardowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 85 Ocena: 817

Dodano:

Odsłon: 43972

Sos z pieczeni po wymieszaniu z jogurtem naturalnym doskonale nadaje się do kanapek.

Składniki

  • 1 pierś indyka
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka octu winnego
  • 2 łyżki musztardy Dijon
  • sól (ok.0,5 łyżeczki)
  • 0,5 cytryny - sok
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Miód podgrzać , dodać ocet, musztardę, sól i sok z cytryny.

    Wymieszać wszystko.

    Pierś wsadzić do woreczka do pieczenia i wlać marynatę.

    Obtoczyć pierś w marynacie i zostawić na noc w lodówce.

  2. Piekarnik nagrzać do 180C

    Piec pierś przez 30 minut w worku.
    Po pół godzinie worek przeciąć i piec 20 minut polewając co 5 minut sosem z worka.

  3. Wyjąć pierś z piekarnika.

    Odstawić na 5 minut.

    Po 5 minutach pieczeń można kroić w plastry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kaacziiii 21 grudnia 2017 Czy piec nastawiajac grzanie piekarnika na sam dół czy góra-dół? :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 czerwca 2014 Wygląda rewelacyjnie i mam wrażenie,że nie jest sucha.Mam kilka zamrożonych indyków eko podzielonych na kawałki i chyba skuszę się na ten przepis.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kstr54 10 listopada 2013 Wyglada bosko!, w ostatni czwartek listopada pieczemy INDYKA ! byc moze moja rodzinka zechce taka glazure, tak czy inaczej i tak bede chciala sie pochwalic hahaha moim indorem !,pozdrawiam Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń