Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona pierś z kurczaka, marynowana w sosie sojowym i przyprawach. Idealna na ciepło na obiad lub na zimno na kanapki.
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 233
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 153
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 535
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 233
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 153
Dzisiaj danie z podrobów czyli ozorki w sosie chrzanowym , danie proste i łat...
Odsłon: 535
Składniki
Pierś z kurczaka umyłam i osuszyłam ręcznikiem papierowym. Ułożyłam ją w naczyniu żaroodpornym, w którym miała się piec. Natarłam ją z każdej strony solą i przyprawą do kurczaka z wędzoną papryką (można użyć innej ulubionej). Polałam pierś sosem sojowym i olejem, pozwalając im swobodnie spłynąć. Posypałam ją z wierzchu roztartym w dłoniach majerankiem. Ząbki czosnku obrałam i pokroiłam na plasterki. Ułożyłam je na wierzchu mięsa. Cebulę obrałam i pokroiłam w półplasterki, ułożyłam je dookoła piersi. Naczynie przykryłam i odstawiłam do lodówki na całą noc (może być kilka godzin). Następnego dnia pierś piekłam przykrytą folią aluminiową w 180 przez ok. 40 minut. Pierś można podać na gorąco na obiad, pokrojoną w grubsze plastry i polaną powstałym sosem, lub wystudzić i kroić na cienkie plasterki jak wędlinę.