Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona rolada z mięsa mielonego idealna do ziemniaków i surówki.
naczynie do zapiekania
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1613
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1051
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1613
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1051
Składniki
1 żółtko roztrzepać z solą i pieprzem 2. mięso połączyć z masą żółtkową i 4 łyżkami bułki tartej wyrobić bardzo dokładnie 3. masę mięsną rozpłaszczyć na foli aluminiowej na grubość 0,5-1 cm 4. na mięsie rozsmarować keczup
5. na warstwie keczupu ułożyć ser na całej powierzchni mięsa 6. z jednej strony ułożyć 2 ogórki kiszone (jak na zdjeciu)
7. ciasno zrolować całość (pomaga w tym folia aluminiowa pod spodem)
8. roladę przełożyć do natłuszczonego naczynia łączeniem do spodu i obsypać bułką tartą 9. piec ok. 55 minut w 200 stopniach 10. podajemy krojoną w plastry z ziemniakami i surówką