Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona rolada z mięsa mielonego idealna do ziemniaków i surówki.
naczynie do zapiekania
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2606
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7568
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2606
Składniki
1 żółtko roztrzepać z solą i pieprzem 2. mięso połączyć z masą żółtkową i 4 łyżkami bułki tartej wyrobić bardzo dokładnie 3. masę mięsną rozpłaszczyć na foli aluminiowej na grubość 0,5-1 cm 4. na mięsie rozsmarować keczup
5. na warstwie keczupu ułożyć ser na całej powierzchni mięsa 6. z jednej strony ułożyć 2 ogórki kiszone (jak na zdjeciu)
7. ciasno zrolować całość (pomaga w tym folia aluminiowa pod spodem)
8. roladę przełożyć do natłuszczonego naczynia łączeniem do spodu i obsypać bułką tartą 9. piec ok. 55 minut w 200 stopniach 10. podajemy krojoną w plastry z ziemniakami i surówką