Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczona smuklica

Pieczona smuklica

Autor:

Przepisów i artykułów: 907 Ocena: 18379

Dodano:

Odsłon: 481

Pyszna i mięsista ryba podobna do flądry i soli.

Składniki

  • smuklica 2 szt po 0,5 kg to na 4 porcje
  • Oliwa z oliwek
  • Czosnek 2 ząbki
  • Chili w proszku
  • Koperek suszony lub świeży
  • Sól 1 łyżka
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczona smuklica

Przygotowanie

  1. Smuklice w przeciwieństwie do fląder są w łuskach- trzeba je oczyścić.
    Nacięte ryby lepiej przyjmują smak przypraw, skropiłam je porządnie oliwą natarłam przeciśniętym czosnkiem, posypałam solą, chili i koperkiem.
    Odstawiłam na godzinę.
    Ryby było 1 kg, piekłam ją 30 minut przykrytą kawałkiem papieru do pieczenia w 180 stopniach. Po tym czasie można rybę wyjąć i sprawdzić czy jest ścięta przy ościach.

  2. :D

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 23 września Przyznam nie słyszałam o takiej rybie,na pewno smaczna ,a jeszcze w Twoim wykonaniu to rarytas:) Odpowiedzi: 3 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń