Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i mięsista ryba podobna do flądry i soli.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 106
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 288
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2866
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 106
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 288
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2866
Składniki
Smuklice w przeciwieństwie do fląder są w łuskach- trzeba je oczyścić. Nacięte ryby lepiej przyjmują smak przypraw, skropiłam je porządnie oliwą natarłam przeciśniętym czosnkiem, posypałam solą, chili i koperkiem. Odstawiłam na godzinę. Ryby było 1 kg, piekłam ją 30 minut przykrytą kawałkiem papieru do pieczenia w 180 stopniach. Po tym czasie można rybę wyjąć i sprawdzić czy jest ścięta przy ościach.
:D
Smacznego :)