Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i mięsista ryba podobna do flądry i soli.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10507
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4741
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 813
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8877
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1310
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10507
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4741
Składniki
Smuklice w przeciwieństwie do fląder są w łuskach- trzeba je oczyścić. Nacięte ryby lepiej przyjmują smak przypraw, skropiłam je porządnie oliwą natarłam przeciśniętym czosnkiem, posypałam solą, chili i koperkiem. Odstawiłam na godzinę. Ryby było 1 kg, piekłam ją 30 minut przykrytą kawałkiem papieru do pieczenia w 180 stopniach. Po tym czasie można rybę wyjąć i sprawdzić czy jest ścięta przy ościach.
:D
Smacznego :)