Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i mięsista ryba podobna do flądry i soli.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10659
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3302
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10659
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3302
Składniki
Smuklice w przeciwieństwie do fląder są w łuskach- trzeba je oczyścić. Nacięte ryby lepiej przyjmują smak przypraw, skropiłam je porządnie oliwą natarłam przeciśniętym czosnkiem, posypałam solą, chili i koperkiem. Odstawiłam na godzinę. Ryby było 1 kg, piekłam ją 30 minut przykrytą kawałkiem papieru do pieczenia w 180 stopniach. Po tym czasie można rybę wyjąć i sprawdzić czy jest ścięta przy ościach.
:D
Smacznego :)