Dania główne Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
mięso umyć ,osuszyć,obsypać przyprawami ,dodać czosnek i dstawić na 2 godziny
marchew zetrzeć,cebulę,paprykę i pora pokroić drobno i lekko poddusić na maśle ,dodać sól i pieprz ( nie duzo)
mięso rozkroić tak aby można było włożyć farsz,zwinąć ,obwiazać bawełniana nitką,włożyć do blaszki,skropić olejem i wstawić do nagrzanego piekarnika
piec do miękkości mięsa,w trakcie pieczenia co jakiś czas polewc mięso wytworzonym (z pieczenia)sosem
na jakieś pół godziny przed końcem pieczenia można do blaszki włożyć ziemniaki i razem upiec
Na skróty
Komentarze do przepisu (3)

nonka 18 września 2018Zgłoś do usunięcia
Witam Pani Jagodo mam pytanie czy szynkę piec pod przykryciem,czy może to być szynka kulka i jak długo piec taką szynkę która waży 1,2 kg.w jakiej temperaturze i na którym poziomie w piecyku?Czy nie będzie zbyt sucha?0 Kto głosował? | Odpowiedz

anetas197601 02 stycznia 2013Zgłoś do usunięcia
wygląda pysznie :)20 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 31 stycznia 2012Zgłoś do usunięcia
A ja z chęcią się poczęstuję.519 Kto głosował? | Odpowiedz