Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szynka z marynaty, upieczona, podana z upieczonymi ziemniakami i ostrymi papryczkami czereśniowymi.
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2538
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3045
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102018
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6402
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2538
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 3045
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102018
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6402
Składniki
Wymyte mięso z szynki osuszamy papierowymi ręczniczkami. Wszystkie składniki marynaty mieszamy, czekamy 15-20 minut żeby się przegryzły. Nacieramy dobrze szynkę marynatą, nakłuwamy całą żeby marynata przeszła do środka. Wkładamy do miski, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 48 godzin. Codziennie przewracamy i masujemy w marynacie szynkę.
Po 48 godzinach delikatnie zbieramy marynatę z szynki do miski, obmywamy wodą szynkę i osuszamy papierowymi ręczniczkami. Szynkę osznurowujemy. Obieramy ziemniaki, obtaczamy w marynacie. Przygotowujemy rękaw do pieczenia. Wkładamy do rękawa osznurowane szynki, ja z dużego kawałka szynki zrobiłam dwie szyneczki. Na około układamy ziemniaki, wlewamy do rękawa pozostałą marynatę. Zawiązujemy rękaw i pieczemy 90 minut w temperaturze 180-200 stopni Celsjusza do osiągnięcia w środku szynki temperatury 68 stopni Celsjusza. Upieczoną szynkę podajemy pokrojoną w plastry z upieczonymi ziemniakami oraz z surówką lub marynowanymi papryczkami.
Smacznego!!!