Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone części kaczki z ziemniakami i pieczarkami, podane z buraczkami.
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1651
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1176
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 492
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1651
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1176
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 492
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Przyprawami nacieramy części z kaczki, wkładamy do pojemnika, i odstawiamy przykryty pojemnik na dobę do lodówki. W dniu pieczenia przyprawami nacieramy obrane ziemniaki i wymyte pieczarki. W dniu pieczenia części kaczki podsmażamy na patelni. Podsmażone kawałki kaczki układamy w brytfance, obkładamy ziemniakami, plasterkami cebuli i pieczarkami. Pieczemy 90 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Upieczone części kaczki podajemy z upieczonymi ziemniakami, pieczarkami i smażonymi buraczkami. Smacznego!!!