Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczone części kaczki z ziemniakami i pieczarkami, podane z buraczkami.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Przyprawami nacieramy części z kaczki, wkładamy do pojemnika, i odstawiamy przykryty pojemnik na dobę do lodówki. W dniu pieczenia przyprawami nacieramy obrane ziemniaki i wymyte pieczarki. W dniu pieczenia części kaczki podsmażamy na patelni. Podsmażone kawałki kaczki układamy w brytfance, obkładamy ziemniakami, plasterkami cebuli i pieczarkami. Pieczemy 90 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Upieczone części kaczki podajemy z upieczonymi ziemniakami, pieczarkami i smażonymi buraczkami. Smacznego!!!