Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone części kaczki z pieczarkami i ziemniakami.

Pieczone części kaczki z  pieczarkami i ziemniakami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1650 Ocena: 24431

Dodano:

Odsłon: 5256

Pieczone części kaczki z ziemniakami i pieczarkami, podane z buraczkami.

Składniki

  • filet z kaczki ze skórą 1 szt.
  • nogi kaczki 4 szt.
  • ziemniaki 10 szt.
  • Pieczarki
  • Cebula
  • przyprawa do kaczki 1 łyżka
  • pieprz kolorowy 1 łyżeczka (młotkowany)
  • pieprz czarny 1 łyżeczka (młotkowany)
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • majeranek 1 łyżka
  • sól 1 łyżeczka
  • smażone z cebulką buraczki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pieczone części kaczki z pieczarkami i ziemniakami.

Przygotowanie

  1. Wszystkie przyprawy mieszamy ze sobą. Przyprawami nacieramy części z kaczki, wkładamy do pojemnika, i odstawiamy przykryty pojemnik na dobę do lodówki. W dniu pieczenia przyprawami nacieramy obrane ziemniaki i wymyte pieczarki. W dniu pieczenia części kaczki podsmażamy na patelni. Podsmażone kawałki kaczki układamy w brytfance, obkładamy ziemniakami, plasterkami cebuli i pieczarkami. Pieczemy 90 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Upieczone części kaczki podajemy z upieczonymi ziemniakami, pieczarkami i smażonymi buraczkami.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń