Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowicie upieczone kawałki kurczaka z cebulką, pieczarkami i ziemniaczkami.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 167
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 444
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 167
Składniki
Wymyte, oczyszczone części z kurczaka wkładamy do miski, posypujemy suchymi przyprawami, polewamy olejem i wcieramy je dobrze w części kurczaka. Kroimy w pół plastry cebule i wymyte pieczarki oraz ziemniaki. Dodajemy pokrojone łodyżki lubczyku, sól, pieprz ziołowy i olej, wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy i odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie natłuszczamy brytfankę olejem i wykładamy dno formy pomieszane pieczarki z cebulą i pokrojonymi łodyżkami lubczyku. Na wyłożoną warstwę układamy kawałki kurczaka i między kawałkami ziemniaki. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni grzałki góra/dół 60 minut. Upieczone kawałki z ziemniakami i cebulą z pieczarkami podajemy na gorąco z dodatkiem marynowanych ogórków lub z surówką. Smacznego!!!