Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3094
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 142
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3094
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 142
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 60
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 67
Składniki
W dużym garnku zagotuj wodę. Z kapusty wytnij głąb i włóż do garnka. Gotuj 5 minut i zdejmij wierzchnie liście. Ułóż je na durszlaku i gotuj 5 minut. Zdejmij kolejne liście. Postępuj tak, aż ugotujesz całą kapustę.
Piekarnik nagrzej do 190 st. C. Ugotuj ryż. Cebulę posiekaj i przesmaż na oliwie. Mięso włóż do miski. Dodaj ryż i cebulę. Wsyp oregano i majeranek. Dopraw solą i pieprzem. Pomieszaj i farszem napełnij każdy liść. Zwiń.
Dno naczynia wyłóż liścmi kapusty i obok siebie ułóż gołabki. Sos pomidorowy podgrzej. Dopraw solą i pieprzem. Dolej 1/2 szklanki wody i śmietanę. Pomieszaj. Sosem zalej gołąbki i włóż do piekarnika. Piecz 70 minut.