Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania - z kapustą w środku, zapiekane w sosie pomidowrowym
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155390
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155390
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Składniki
Kapustę drobno poszatkować. Ryż ugotować tak, żeby został lekko twardawy. Cebulę posiekać i usmażyć na oleju, żeby się zarumieniła. Do miski przełożyć mięso, ryż, kapustę, połowę cebuli, kaszę manną, dobrze posolić i popieprzyć, wyrobić ręką masę. Z masy uformować klopsiki, przełożyć do naczynia do zapiekania.
Pozostałą cebulę zmiksować z passatą, dodać śmietanę i pół szklanki wody, wymieszać, dobrze posolić i popieprzyć do smaku i zalać sosem gołąbki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut (najlepiej pod przykryciem).