Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania - z kapustą w środku, zapiekane w sosie pomidowrowym
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 299
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3643
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1241
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 299
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11109
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3643
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1241
Składniki
Kapustę drobno poszatkować. Ryż ugotować tak, żeby został lekko twardawy. Cebulę posiekać i usmażyć na oleju, żeby się zarumieniła. Do miski przełożyć mięso, ryż, kapustę, połowę cebuli, kaszę manną, dobrze posolić i popieprzyć, wyrobić ręką masę. Z masy uformować klopsiki, przełożyć do naczynia do zapiekania.
Pozostałą cebulę zmiksować z passatą, dodać śmietanę i pół szklanki wody, wymieszać, dobrze posolić i popieprzyć do smaku i zalać sosem gołąbki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut (najlepiej pod przykryciem).