Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania - z kapustą w środku, zapiekane w sosie pomidowrowym
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 184
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7902
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2913
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 184
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7902
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2913
Składniki
Kapustę drobno poszatkować. Ryż ugotować tak, żeby został lekko twardawy. Cebulę posiekać i usmażyć na oleju, żeby się zarumieniła. Do miski przełożyć mięso, ryż, kapustę, połowę cebuli, kaszę manną, dobrze posolić i popieprzyć, wyrobić ręką masę. Z masy uformować klopsiki, przełożyć do naczynia do zapiekania.
Pozostałą cebulę zmiksować z passatą, dodać śmietanę i pół szklanki wody, wymieszać, dobrze posolić i popieprzyć do smaku i zalać sosem gołąbki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut (najlepiej pod przykryciem).