Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze jakie jadłam do tej pory, ;-)))
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12995
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1477
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14308
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5916
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12995
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1477
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14308
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5916
Składniki
Liście kapusty parzymy we wrzącej wodzie przez kilka minut i odstawiamy do ostygnięcia.
Ryż i kaszę gryczana gotujemy na sypko w osobnych garnkach. Mięso mielone podsmażamy na tłuszczu.
Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i w dalszym ciągu smażymy do miękkości cebuli.
Usmażone mięso z cebulą przekładamy do miski i dodajemy ugotowany na sypko ryż i kaszę gryczaną.
Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Na sparzone liście kapusty nakładamy mieszankę mięsa mielonego z kaszą i ryżem, a następnie zwijamy tak jak na zdjęciach poniżej.
Zwijanie gołąbków.
Zwinięte gołąbki układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Wypełnione po brzegi naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C na około 2 godziny.
Upieczone gołabki przekładamy na talerz i odrazu podajemy. Gołąbki możemy polać sosem pomidorowym lub grzybowym. Smacznego !!!