Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze jakie jadłam do tej pory, ;-)))
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 789
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 351
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1908
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6315
Polecam.
Odsłon: 343
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 789
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 351
Składniki
Liście kapusty parzymy we wrzącej wodzie przez kilka minut i odstawiamy do ostygnięcia.
Ryż i kaszę gryczana gotujemy na sypko w osobnych garnkach. Mięso mielone podsmażamy na tłuszczu.
Do podsmażonego mięsa dodajemy pokrojona w kostkę cebulę i w dalszym ciągu smażymy do miękkości cebuli.
Usmażone mięso z cebulą przekładamy do miski i dodajemy ugotowany na sypko ryż i kaszę gryczaną.
Wszystko razem dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Na sparzone liście kapusty nakładamy mieszankę mięsa mielonego z kaszą i ryżem, a następnie zwijamy tak jak na zdjęciach poniżej.
Zwijanie gołąbków.
Zwinięte gołąbki układamy w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym.
Wypełnione po brzegi naczynie przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180'C na około 2 godziny.
Upieczone gołabki przekładamy na talerz i odrazu podajemy. Gołąbki możemy polać sosem pomidorowym lub grzybowym. Smacznego !!!