Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki w nowej odsłonie. Pyszne, aromatyczne. Tradycyjna kuchnia to to co lubię najbardziej.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8762
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7511
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5125
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328236
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8762
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7511
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5125
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1328236
Składniki
W garnku lub innym naczyniu namoczyć grzyby a potem je ugotować. Odlać wodę, grzyby odcisnąć z jej nadmiaru i posiekać a następnie wrzucić do miski. W drugim garnku z dużą ilością lekko osolonej wody ugotować kaszę, potem odsączyć ją z wody i po rozcięciu woreczków przesypać do miski. Cebule obrać, umyć i pokroić w kostkę a potem podsmażyć na patelni na odrobinie oleju i dodać ją do kaszy i grzybów. Dodać do smaku przyprawy i wymieszać farsz. Gdy farsz jest gotowy sparzyć liście kapusty ( ja miałam wcześniej sparzone do tradycyjnych gołąbków ). Na każdy liść kłaść sporą ilość farszu, zawijać gołąbki i układać je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Potem wlać jedną szklankę wody lekko posolonej, przykryć naczynie pokrywką i wstawić do zimnego piekarnika. Nastawić temperaturę 180 stopni i od momentu zgaszenia się lampki kontrolnej piec gołąbki przez 40-45 minut. Gotowe gołąbki można podać np. z domowym sosem pieczarkowo-koperkowym.