Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki w nowej odsłonie. Pyszne, aromatyczne. Tradycyjna kuchnia to to co lubię najbardziej.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 989
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 217
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 989
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 512
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666484
Składniki
W garnku lub innym naczyniu namoczyć grzyby a potem je ugotować. Odlać wodę, grzyby odcisnąć z jej nadmiaru i posiekać a następnie wrzucić do miski. W drugim garnku z dużą ilością lekko osolonej wody ugotować kaszę, potem odsączyć ją z wody i po rozcięciu woreczków przesypać do miski. Cebule obrać, umyć i pokroić w kostkę a potem podsmażyć na patelni na odrobinie oleju i dodać ją do kaszy i grzybów. Dodać do smaku przyprawy i wymieszać farsz. Gdy farsz jest gotowy sparzyć liście kapusty ( ja miałam wcześniej sparzone do tradycyjnych gołąbków ). Na każdy liść kłaść sporą ilość farszu, zawijać gołąbki i układać je w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Potem wlać jedną szklankę wody lekko posolonej, przykryć naczynie pokrywką i wstawić do zimnego piekarnika. Nastawić temperaturę 180 stopni i od momentu zgaszenia się lampki kontrolnej piec gołąbki przez 40-45 minut. Gotowe gołąbki można podać np. z domowym sosem pieczarkowo-koperkowym.