Do góry

Dania główne Przepis na:

Pieczone golonki indycze

Pieczone golonki indycze

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 436

Dodano:

Odsłon: 7052

Na niedzielny obiadek i nie tylko, proponuję mocno aromatyczne golonki indycze.

Składniki

  • 6 golonek indyczych
  • Przyprawy: sól, pieprz, 2-3 ząbki czosnku, 5-6 suszonych pomidorów,
  • łyżka suszonej bazylii i majeranku
  • łyżeczka papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki papryki ostrej ( można dodac mniej)
  • 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/3 łyżeczki gałki muszkatołwej
  • 3 łyżki musztardy chrzanowej lub sarepskiej
  • kilka marchewek, młoda cukinia
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Golonki umyć. Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać dodając 3 łyżki zalewy z suszonych pomidorów. Golonki nacieramy przygotowaną marynatą. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 30 min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i dodajemy marchewkę oraz pokrojoną cukinię i pieczemy jeszcze przez 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń