Dania główne Przepis na:
Pieczone golonki indycze

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 436
Dodano: 14.09.2014
Odsłon: 7052
Składniki
- 6 golonek indyczych
- Przyprawy: sól, pieprz, 2-3 ząbki czosnku, 5-6 suszonych pomidorów,
- łyżka suszonej bazylii i majeranku
- łyżeczka papryki słodkiej, 1/2 łyżeczki papryki ostrej ( można dodac mniej)
- 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/3 łyżeczki gałki muszkatołwej
- 3 łyżki musztardy chrzanowej lub sarepskiej
- kilka marchewek, młoda cukinia
5-6 os. | > 60 min | łatwe | przystępne |
Przygotowanie
-
Golonki umyć. Wszystkie przyprawy dokładnie wymieszać dodając 3 łyżki zalewy z suszonych pomidorów. Golonki nacieramy przygotowaną marynatą. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230 stopni na 30 min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i dodajemy marchewkę oraz pokrojoną cukinię i pieczemy jeszcze przez 40 minut.
Komentarze do przepisu (1)

Futka 15 września 2014Zgłoś do usunięcia
Pycha! :)0 Kto głosował? | Odpowiedz